Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Skupocjeni dar

'Ne vjerujem da bi se pravosuđe prodalo za jedan BMW'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč tajnosti istrage oko skupocjenih BMW-a, kojima se vozio Ivo Sanader, svakodnevno cure novi detalji.

U javnost je dospjelo ime navodnog sponzora za prvi Sanaderov BMW, kupljen 2004. godine. Marijan Primorac, poznati poduzetnik, spominje se kao osoba koja je darovala vozilo. S kojim razlozima i motivima, za sada nitko ne zna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dragan Primorac i formalno član HDZ-a Slika nije dostupna Nastavnicima 60% veće plaće, štrajk završen

Je li se širokobriješki poduzetnik slomio pred istražiteljima, navodno priznavši da je  2004., Ivi Sanaderu darovao prvi BMW, USKOK i Državno odvjetništvo nisu htjeli potvrditi ni demantirati. Na mobilni telefon Marijan Primorac danas se nije javljao.  Koliko je navodno darovano vozilo stajalo nije poznato. Baš kao i je li Primorac zauzvrat nagrađen protuuslugom.

Javnosti poznat po nesreće koju je skrivio njegov sin

Primorac je javnosti postao poznat po nesreći iz 2002. godine koju je u Makarskoj skrivio njegov sin. On je neprilagođenom brzinom naletio na dvije srednjoškolke koje su preminule na mjestu nesreće.

>> 'Odluku o kupnji BMW-a je donio sam Sanader'

Prva presuda od 2,6 godine zatvora mu je poništena. No, na novom suđenju presuđeno je ostala ista. A samo nekoliko mjeseci poslije kazna je smanjena za 6 mjeseci. Obrazloženje je glasilo da dolazi iz 'obitelji društveno prihvatljivog ponašanja'. 'Tako je i bilo. Nije bilo nikakvih pritisaka, to je bio predmet kao i svi ostali', rekao je Vinko Ljubičić, odvjetnik Marijana Primorca. Pravosudni resor tada je vodila Vesna Škare-Ožbolt. Tvrdi da se i sama raspitivala je li oko slučaja bilo nezakonitosti.

'Ne mogu vjerovati da bi se pravosuđe prodalo za jedan BMW'

'Na mene nitko nije vršio pritisak, a je li ih bilo drugdje, ne znam. Možda je to bio splet slučajnosti, ne mogu razmišljati na taj način da bi se hrvatsko pravosuđe dalo kupiti za jedan BMW', rekla je Škare-Ožbolt. Kako su se vodile stranačke i financijske knjige u to vrijeme, trebao bi znati i Branko Vukelić. No, on je danas bio okupiran sastancima. Skupocijeni automobil u kojem se vozio bivši premijer u HDZ-u su očito zaboravili. O spornom Sanaderovom voznom parku, premijerka i šefica stranke odgovara u svom stilu.

'DORH i USKOK rade svoj posao. Vlada i stranka kojoj sam ja na čelu daju pun vjetar u leđa da taj brod ispliva na površinu', rekla je Kosor. Spekulacije kako je posljednji, blindirani BMW Sanaderu darovao Diokijev Robert Ježić, njegov odvjetnik do sada je nazivao naklapanjima. Oko Primorčevog, iz institucija iz kojih informacije unatoč tajnosti istrage stalno cure sada je zavjet šutnje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene