Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEDALEKO METROPOLE

Dobro uhodani poslovi na ilegalnim deponijima: "Nazvali smo čovjeka, rekao nam je da je kombi 300 kuna"

Provjereno donosi priču o ilegalnom deponiju nadomak Zagreba - 3
Provjereno donosi priču o ilegalnom deponiju nadomak Zagreba - 3 Provjereno
Aktualno Galerija Provjereno donosi priču o ilegalnom deponiju nadomak Zagreba - 3 Provjereno donosi priču o ilegalnom deponiju nadomak Zagreba - 3 Foto: Provjereno Provjereno donosi priču o ilegalnom deponiju nadomak Zagreba - 2 Provjereno donosi priču o ilegalnom deponiju nadomak Zagreba - 2 Foto: Provjereno Provjereno donosi priču o ilegalnom deponiju nadomak Zagreba - 1 Provjereno donosi priču o ilegalnom deponiju nadomak Zagreba - 1 Foto: Provjereno Provjereno donosi priču o ilegalnom deponiju nadomak Zagreba - 4 Provjereno donosi priču o ilegalnom deponiju nadomak Zagreba - 4 Foto: Provjereno +6 Provjereno donosi priču o ilegalnom deponiju nadomak Zagreba - 5 Galerija 1/11 >>
Ekipa Provjerenog u trodnevnoj je akciji u Kosnici kraj Zagreba istraživala je li istina da se na nekoliko hektara državnog i privatnog zemljišta obavlja ilegalni biznis – dovoženje i odlaganje gomile otpada za par stotina kuna. Po kiši, blatu, hladnoći, opremljeni kamerama, ali i strpljenjem, dokazali su sve ono na što su ih upozorili eko aktivisti – kraj grada, koji i sam muku muči s otpadom, prostire se veliki ilegalni deponij na kojem netko itekako zarađuje.

Iza cijele priče, kažu svjedoci, stoji uigrana ekipa i rade to godinama.

Pročitajte i ovo Provjereno: Marijan Gregurina - 5 Život stao u pet vrećica Marijan je ostao bez svega, a država mu je pomogla sa 150 eura: "Nikad nisam zamišljao ovakvu starost. Nikad." Provjereno o nepravilnostima u općini Vođinci - 4 Večeras u Provjerenom Načelnik potrošio desetke tisuća eura na ilegalne objekte, a njegov je odgovor nevjerojatan: "Pa što da ja radim?"

"Išli smo provjeriti, kolega prijatelj i ja iz Udruge. Iznajmili smo nekakav kombi, natrpali smo ga nekakvim raznim krevetima, madracima, glupostima kaj smo uspjeli skupit i kontaktirali smo čovjeka taj broj koji smo dobili da je glavni zaduženi za tu na Kosnici. Nazvali smo čovjeka, čovjek je rekao: 'Nema problema, samo dođite, kombi 300 kuna", kaže Josip Pavlović iz udruge Ekologija grada.

Kako bi se i sami uvjerili u to, ekipa Provjerenog napunila je kombi šutom i građevinskim materijalom i zaputila se na lokaciju s ciljem da dođu do osobe koja stoji iza cijelog biznisa. No, ono što ih je dočekalo je scenarij kakvog se ne bi posramio ni autor Alan Forda – tri imena u igri, svi "čisti" i svaki proziva onog drugog. Samo dan nakon dolaska novinarske ekipe i nekoliko postavljenih pitanja, neki od njih u potpunosti mijenjaju priču.

Reportažu pogledajte u večerašnjoj emisiji na Novoj TV u 22:45.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene