Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vandalizam, a ne netrpeljivost

Pupovac pozvao na smirivanje tenzija nakon provale u pravoslavni hram: "Duboko smo uvjereni da ovo nije nitko napravio iz vjerskih ili etničkih pobuda"

Aktualno Galerija Provala u šibenski pravoslavni hram - 4 Provala u šibenski pravoslavni hram - 4 Foto: DNEVNIK.hr Provala u šibenski pravoslavni hram - 1 Provala u šibenski pravoslavni hram - 1 Foto: DNEVNIK.hr Provala u šibenski pravoslavni hram - 2 Provala u šibenski pravoslavni hram - 2 Foto: DNEVNIK.hr Provala u šibenski pravoslavni hram - 3 Provala u šibenski pravoslavni hram - 3 Foto: DNEVNIK.hr +4 Provala u šibenski pravoslavni hram - 5 Galerija 1/9 >>
Nepoznati počinitelji u Šibeniku su provalili u pravoslavni Hram Svetog Spasenja. Došlo je do manje materijalne štete, a ništa ne upućuje na to da je čin motiviran vjerskom ili nacionalnom netrpeljivosti. U Šibenik je stigao predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac i poručio da nema potrebe za dizanjem tenzija.

Razvaljene brave, pobacane ikone, ukraden milodar. Djelo je ovo nepoznatog počinitelja koji je noćas provalio u Hram Svetog Spasenja u središtu Šibenika. Na očevid je stigla i policija. Radi se, kažu, o klasičnoj provali. Građani događaj osuđuju, kažu, mladima je dosadno pa rade cirkus.

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac O rezultatima izbora Pupovac: "Duhove koji su pušteni prije izbora treba vratiti u bocu" Policija pronašla opremu za provaljivanje zajedno provaljivali Policija kod provalnika pronašla niz alata: Lažne policijske značke, pištolj...

SDSS-ov potpredsjednik Vlade Boris Milošević oglasio se putem društvenih mreža. Reagirao je, kaže, jer je emotivno vezan za tu crkvu. "Volim ovaj hram, njegovu ulicu i malo groblje koje ga okružuje u centru grada i zato sam tužan zbog provale. U njega sam išao kao dijete i on je dio identiteta Šibenika. Očekujem da će počinitelj biti pronađen“, napisao je.

Crkvu je obišao i Milorad Pupovac u pratnji saborske zastupnice Anje Šimprage i zamjenika šibensko-kninskog župana Ognjena Vukmirovića. Došli su, poručuju, kako bi naglasili da se radi o vandalizmu, a ne o vjerskoj ili nacionalnoj netrpeljivosti.

"Duboko smo uvjereni da ovo nije napravio nitko iz vjerskih ili etničkih pobuda nego unesrećeni ljudi koji očito nisu predmet dovoljne brige onih koji bi o njima trebali brinuti“, kazao je Milorad Pupovac.

Pozvali su i na bolju zaštitu sakralne baštine kako se ovakvi slučajevi ne bi ponavljali. Neoštećene ikone vraćene su na svoje mjesto.

Više o ovoj temi doznajte iz videa priloženog u galeriji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene