Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Studeni se igra vremenom, na kopnu magla i sivilo, a na Jadranu kiša i bura. Evo što nas čeka sljedeći tjedan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Jadranu je kiše ponovno bilo u subotu, a malo čak i u kopnenom dijelu zemlje. Sve skupa podebljat će statistiku kišnih dana za ovaj mjesec. Kiši nije kraj jer će je na moru biti danas i srednom idućeg tjedna pa za sad jedino ponedjeljak i utorak izgledaju povoljnije.

Danas ćemo dijelom biti pod utjecajem ciklone koja se premiješta Sredozemljem, no kako bude odmicala prema kraju dana vrijeme će se popravljati.

Ujutro je u zapadnoj unutrašnjosti te po kotlinama Like i Gorskog kotara moguća magla. Isto mjestimice i u Posavini, premda će na istoku od jutra generalno biti sunčanije.

Na Jadranu promjenjivo oblačno, sa sunčanim razdobljima, ali povremeno i kišom ili pokojim pljuskom. Puhat će umjereno i jako jugo, a na sjevernom dijelu, podno Velebita, već prijepodne će pomalo i okretati na buru.

Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od 3 do 6, a na Jadranu većinom između 13 i 17 stupnjeva.

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj djelomice biti sunčano uz promjenjivu naoblaku. Magla i niski oblaci se ponegdje mogu i dulje zadržati. Temperatura će biti oko 12 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji bit će djelomice ili pretežno sunčano te za studeni prilično ugodno uz temperaturu od 13 do 15 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu promjenjivo. Kiša će biti češća u prvom dijelu dana dok će poslijepodne uz buru vrijeme ipak postajati povoljnije. U gorju više oblaka nego sunca, a malo kiše moguće je tek rijetko. Jugo će slabjeti i okretati na buru koja će u noći pojačati. Najviša dnevna temperatura na moru od 13 do 18, a u gorju između 8 i 12 stupnjeva.

I Dalmaciju se očekuje promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima te povremenom kišom ili pljuskovima. Jugo, umjereno i jako, prema otvorenom moru i olujno. Prema kraju dana sa sjevera će okretati na buru, koja će se duž obale proširiti u noći na ponedjeljak. Danju će biti toplo uz gotovo 20 stupnjeva.

Idući dani na kopnu nam nose malo stabilnije vrijeme, ali to ovaj put znači maglu i sivilo. Nije to neobično za kraj studenog. Početkom idućeg tjedna će doista biti ljepše na moru. U srijedu nova kiša i južina pa će biti i toplije.

Na Jadranu u ponedjeljak i utorak povoljnije. Barem djelomice sunčano uz slabu do umjerenu buru i sjeverozapadnjak. U srijedu posvuda opet promjenjivje, s kišom, a ponovno će zapuhati i jugo. Temperatura se na moru neće značajnije mijenjati, zadržat će se ugodno toplo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Pred nama je velika promjena vremena: Meteorolog otkriva koliko ćemo čekati na temperature kakve smo imali za vikend Ilustracija vremenska prognoza Isplati li se vaditi roštilj za Praznik rada? Darijo Brzoja otkriva kakvo nas vrijeme očekuje

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene