Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BMW-om naletio na trudnicu

Vozač htio pobjeći? "Vidjela sam kako ide prema nama punim gasom, uzela sam dijete i potrčala"

Na je pješačkom prijelazu 80-godišnji Nijemac udario trudnicu (Foto: Dnevnik Nove TV)
Na je pješačkom prijelazu 80-godišnji Nijemac udario trudnicu (Foto: Dnevnik Nove TV) Dnevnik Nove TV
Aktualno Galerija Nesreće u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Nesreće u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Šokantni prizori na hrvatskim prometnicama (Foto: Dnevnik.hr) Šokantni prizori na hrvatskim prometnicama (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Na je pješačkom prijelazu 80-godišnji Nijemac udario trudnicu (Foto: Dnevnik Nove TV) Na je pješačkom prijelazu 80-godišnji Nijemac udario trudnicu (Foto: Dnevnik Nove TV) Foto: Dnevnik Nove TV +0 Tihomir Svatoš (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Ponovno šokantni prizori na hrvatskim prometnicama. Unatoč visokim kaznama i konstantnim upozorenjima za vozače, poginuli se i dalje nižu. U nesreći kod Zeline život je izgubio dječak. U Otočcu je na trudnu ženu s bebom u naručju na pješačkom prijelazu naletio automobil.

Prizor smrskanog automobila dočekao je u nedjelju oko 5 sati Darka Hegeda točno ispred njegove kuće u Hrastju, nedaleko Zeline. Prema neslužbenim informacijama, po povratku sa svadbe, vozač je zaspao za volanom, izgubio kontrolu nad vozilom, sletio u jarak te se zabio u betonski most. ''To je puklo k'o bomba. Ja sam se probudio, vidio sam što se dogodilo. Proletio je i udario u most od susjeda i tu je sve stalo'', ispričao je Darko.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na Bundeku Prometna nesreća Sudarila se dva automobila u Zagrebu: Jedna osoba ozlijeđena Dvojica muškaraca poginula u slijetanju quadom u rijeku Bednju - 1 Nesretni slučaj Dvojica muškaraca poginula kod Varaždina: Sletjeli su s quada u rijeku

U nesreći je smrtno stradao dječak, a još su dvije osobe, uz vozača, ozlijeđene. U tijeku je očevid koji bi trebao pokazati točan uzrok nesreće. "Savjet svim vozačima je pazite na sebe, ali isto tako pazite i na druge učesnike u prometu'', kazao je Tihomir Svatoš iz PU zagrebačke. Vozačima poručuje da, kada osjete umor, stanu i odmore, pa tek onda nastave voziti.

Pokušao pobjeći?

Šokantno je bilo i u subotu u Otočcu. Na je pješačkom prijelazu 80-godišnji Nijemac udario trudnicu Ivanu Valjan, koja je u naručju imala jednogodišnje dijete.

"Kad sam došla na sredinu zebre vidjela sam da auto ide prema nama, punim gasom praktički. I ja sam počela bježati, uzela sam dijete i potrčala. Nisam uspjela i lupio mi je u desni kraj. Dijete mi je ispalo i ja sam bila u nesvijesti, nisam se više ničega sjećala'', ispričala je Ivana.

U pomoć su odmah priskočili prolaznici, a Ivanu i njenog sina odmah su odvezli u Gospić na hitnu pomoć. Srećom, prošli su tek s lakšim ozljedama. "Gospodin dotični je htio pobjeći s mjesta događaja. Ja mu nisam dala jer sam sjela na haubu i čekali smo policiju'', ispričala je Danijela Torić, svjedokinja i sestra unesrećene.

Kako je ustanovljeno očevidom, vozač nije bio pod utjecajem alkohola. Izdan mu je prekršajni nalog, te je platio kaznu od pet tisuća kuna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene