Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posebno je važan jedan detalj

Donosimo detalje akcije: Voditelj prometne policije najavljuje strože kontrole

Prometna policija najavila je nastavak akcije povećanih kontrola na cestama za subotu navečer, a detalje same akcije objasnio je voditelj prometne policije Josip Mataija.

Prometna policija je najavila ponavljanje akcije strožih kontrola na cestama za subotu navečer, odnosno više će policajaca nego inače izaći na teren, stoga budite na oprezu kada sjedate za volan. Detalje akcije donosi voditelj prometne policije, Josip Mataija, Domagoju Mikiću za Dnevnik Nove TV.

Mataija je objasnio da je s petka na subotu bilo prometnih nesreća. "Međutim ono što ohrabruje, ono što je bilo dobro, je da nije bilo onih teških prometnih nesreća, nije bilo prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama", rekao je. "Dogodila se jedna teška prometna nesreća u Koprivnici, sa više ozlijeđenih, koja je ružno izgledala, ali su na svu sreću zadobivene samo lakše tjelesne ozlijede".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna krhotine na cesti U sudaru kod Koprivnice ozlijeđeno petero mladih

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Očevid u tijeku Tragedija na Krku: U prevrtanju traktora preminula starija osoba

Spomenuo je također da popuštanje epidemioloških mjera nije pretjerano utjecalo na stanje na cestama. "Znate da su nam vikendi najgori, odnosno da se vikendom događaju najteže prometne nesreće, zato mi već dugi niz vikenda provodimo akcije na hrvatskim cestama. Već dugi niz vikenda radimo pojačano, odnosno i represivno i preventivno pokušavamo utjecati na vozače", spomenuo je.

U noći sa subote na nedjelju najviše će pažnje obratiti na brzinu. "Pozornost ćemo usmjeriti na brzinu, to nam je ključni prekršaj, zbog prekomjerne brzine imamo najviše nesreća. Naravno, gledat ćemo i razine alkohola, nepropisno korištenje mobitela, pojas i tako dalje."

Naposljetku, dodao je upozorenje vozačima. "S obzirom na vrijeme, odnosno kišu i klizave ceste posebno treba prilagoditi brzinu i paziti na razmak između vozača'', rekao je Mataija.

Kazne za prekomjernu brzinu kreću se od 10 do 20 tisuća kuna, a za taj se prekršaj može "zaraditi" i 6 negativnih bodova.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene