Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policajci lakše ozlijeđeni

Napad na policajce: Priveli dvojicu osumnjičenih, traga se za ostalima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je privela dvije osobe koje se dovode u vezu s napadom na dvojicu policajaca u Kozari Putevima. Za ostalim počiniteljima policija još uvijek traga.

Kako doznaje Dnevnik Nove TV, zagrebačka policija privela je dvije osobe koje dovodi u moguću vezu s napadom na policijske službenike u naselju Kozari Putevi.

Jedan od napadnutih policijskih službenika na siguran je način kao poziv u pomoć i upozorenje ispalio hitce u zrak, čime je zaustavio daljnji napad na sebe i kolegu te su napadači pobjegli.

Ozlijeđenim policijskim službenicima liječnička pomoć pružena je u KBC-u Zagreb, gdje su njihove ozljede okvalificirane kao lakše, a kriminalističko istraživanje je u tijeku uz intenzivnu potragu za počiniteljima.

Podsjetimo, u srijedu oko 14 sati u tom su naselju napadnuta dvojica policajaca nakon što su pokušala legitimirati 21-godišnjaka s podebljim policijskim dosjeom. Prvo ih je okružilo nekoliko muškaraca koji su ih verbalno, a zatim i fizički napali.

Grupa je policajce razdvojila, a onda ih počela udarati rukama i nogama. Jedan je uspio iz službenog pištolja zapucati u zrak, nakon čega su se napadači razbježali.

Oba policajca s lakšim su ozljedama prevezena u KBC Zagreb, gdje je utvrđeno da jedan ima ozljedu uha, a drugi kuka. Ulica Kozari Putevi bila je blokirana nekoliko sati nakon napada.

Napad osudio Sindikat policije Hrvatske

Sindikat policije Hrvatske (SPH) najoštrije je u četvrtak osudio napad na dvojicu policajaca na zagrebačkom Žitnjaku poručivši da je taj događaj plod olakog pristupa dosadašnjim slučajevima neprimjerenog ponašanja prema policajcima, odnosno zanemarivanja opasnih društvenih fenomena.

SPH u priopćenju naglašava da je napad na policajca - napad na hrvatsku državu te ističe da su događaji poput jučerašnjeg napada nedopustivi, kao i da je društvena atmosfera u kojoj takvi činovi postaju prihvatljivi "prijetnja samim temeljima našeg društva".

"Za takvu pojavu krivimo olaki pristup dosadašnjim slučajevima u kojima se policajce tijekom obavljanja dužnosti vrijeđalo, pljuvalo i napadalo. Ovo sada su samo plodovi dugih godina zanemarivanja opasnih društvenih fenomena", stoji u priopćenju uz poruku "Hrvatska policija zaslužuje bolje od ovoga!".

Najoštrije osudivši najnoviji napad na policajce, SPH naglašava da "duboko zabrinjava porast broja iznimno bezobzirnih i otvorenih napada na policijske službenike tijekom obavljanja redovnog policijskog posla".

"Silina najnovijeg napada, masovnost sudjelovanja počinitelja u njemu te činjenica da se napad dogodio na zagrebačkim ulicama usred dana govore do koje su mjere počinitelji postali krajnje drski", upozoravaju.

Zahtijevaju žurno privođenje svih počinitelja, utvrđivanje svih okolnosti napada te procesuiranje odgovornih osoba, a PU zagrebačku i MUP pozvali su da na taj slučaj stave sve raspoložive policijske resurse do njegova rješenja.

Pročitajte i ovo Ivana Pezo Moskaljov - 1 Ulica bila blokirana satima I dalje traje velika potraga za napadačima na policajce, na teren su izašli zbog mladića s podebljim dosjeom

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna kršili zakon Policija prekinula zabavu na kojoj su se kršile mjere: Pogledajte koliko je platio domaćin

"Ovakav je događaj put u anarhiju i krajnju nesigurnost za hrvatske građane, koji će steći dojam da nisu sigurni na ulicama vlastitih gradova", naglašavaju iz Sindikata policije u priopćenju koje potpisuje njegov predsjednik Dubravko Jagić.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene