Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dolazi promjena vremena

Toplinski val na izmaku: Gotovo cijeloj Hrvatskoj stiže predah od velikih vrućina, pogledajte koliko će trajati

Vrućine u Hrvatskoj - Upaljen Meteoalarm - 5
Vrućine u Hrvatskoj - Upaljen Meteoalarm - 5 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Vrućine u Hrvatskoj - Upaljen Meteoalarm - 5 Vrućine u Hrvatskoj - Upaljen Meteoalarm - 5 Foto: DNEVNIK.hr Vrućine u Hrvatskoj - Upaljen Meteoalarm - 6 Vrućine u Hrvatskoj - Upaljen Meteoalarm - 6 Foto: DNEVNIK.hr Vrućine u Hrvatskoj - Upaljen Meteoalarm - 4 Vrućine u Hrvatskoj - Upaljen Meteoalarm - 4 Foto: DNEVNIK.hr Vrućine u Hrvatskoj - Upaljen Meteoalarm - 3 Vrućine u Hrvatskoj - Upaljen Meteoalarm - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Vrućine u Hrvatskoj - Upaljen Meteoalarm - 2 Galerija 1/6 >>
Na Jadranu, pogotovo na južnom dijelu, i sljedećih dana ostaje sunčano i vruće, dok će u svim ostalim krajevima biti pljuskova, grmljavine, a u srijedu ponegdje i izraženijeg nevremena.

U sredini ljeta normalno je da imamo sunčano i vruće vrijeme, pa i toplinske valove i upozorenja, odnosno crveni meteoalarm izdan zbog visokih temperatura. Najtoplije je na Jadranu i u dalmatinskom zaleđu, do 35 stupnjeva, no uskoro stiže promjena.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Križevcima prvi vikend u srpnju i gužve VIDEO Snimljena pijavica kod Pule: U Križevcima dio kuća pod vodom Toplinski val u Zagrebu - 1 VREMENSKA PROGNOZA Prvo ćemo se kuhati na +35, a onda opet stižu grmljavinski pljuskovi. Promjena se neće osjetiti samo u jednoj regiji

I dalje je sunčano i vruće uz upaljen meteoalarm zbog vrućina, no uskoro kreće promjena pa će tako nevrijeme sve više jačati što se više bliži srijeda. Dodajmo tek da se od Zadra južnije to neće osjetiti jer tamo ostaje sunčano i vruće.

U središtu Hrvatske prema kraju dana sve nestabilnije, no ipak vruće i sparno. Kasnije može biti kratkotrajnih i ne previše izraženih pljuskova koji će u srijedu kulminirati nevremenom. Temperature će se kretati oko 31 stupnja.

Na istoku zemlje također će biti nestabilnije uz povremene kratkotrajne grmljavinske pljuskove, najprije u brdovitijem dijelu Slavonije, a zatim i drugdje.

Slično i u Lici i Gorskom kotaru te unutrašnjosti Istre, dok će na Jadranu ostati sunčano i vruće. Puhat će umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar.

Na jugu zemlje ostat će sunčano i vruće, a pljuskova može biti tek u Dalmatinskoj zagori. Najviša temperatura u Dalmaciji bit će do 35 stupnjeva.

I u moru je toplo, između 24 i 26 stupnjeva, a tako ili možda koji stupanj više bit će i sljedećih dana, no zato je UV indeks uz takav sunčan i vedar dan u cijeloj zemlji vrlo visok.

Srijeda će na kopnu donijeti značajniju promjenu vremena, i to u obliku grmljavinskih pljuskova, moguće i jačeg nevremena, a iza toga ostat će dosta promjenjivo i malo manje toplo.

Na Jadranu, pogotovo na sjevernom dijelu, u srijedu su mogući pljuskovi i grmljavina dok će na jugu ostati sunčano. U četvrtak i u petak pretežno sunčano, ali na sjevernom dijelu i u Istri moguć je pokoji pljusak. Temperature se ovdje neće previše mijenjati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene