Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadnji dan na fakultetu

Primanje za Ivu Josipovića na zagrebačkom Sveučilištu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu izbora Ive Josipovića, redovitog profesora Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na dužnost predsjednika Republike Hrvatske, danas je na Sveučilištu održano svečano primanje za novoizabranog predsjednika, a on je izrazio uvjerenje kako je Sveučilište jedan od motora izlaska iz gospodarske krize i motora koji će Hrvatsku učiniti europskom zemljom znanja.

Obraćajući se profesorima, dekanima, prorektorima i drugim predstavnicima akademske zajednice, Josipović je naglasio kako je to tek privremeni oproštaj jer će se nakon mandata vratiti na Sveučilište koje ga je, kako je kazao, naučilo 'pravu i glazbi ali i vrijednostima - poštenju, brizi za druge, poštivanju drugih i razumijevanju za druge i drukčije'. Istaknuo je kako je svjestan velikih očekivanja da pridonese tome da Hrvatska uđe u EU, da postane prosperitetna zemlja, dom ljudskih prava te dom prosperitetne ekonomije i ljudi koji imaju perspektivu i tu žele živjeti. 'Hrvatska je pred brojnim izazovima, od onih koju su uvjet za članstvo u EU do onih koji su tu i moramo ih svladati da se riješimo korupcije i kriminala te bijede koja je okovala dio domovine. Kada mi istekne mandat, nadam se da ću se vratiti, i to ne bilo kako već ponosno što sam uspio nešto učiniti za svoju domovinu', rekao je novoizabrani predsjednik Josipović.

Pročitajte i ovo David Kozak masakr u Pragu Davida sumnjiče da je prije masakra ubio oca i bebu u kolicima, objavio je jezive poruke: "Uvijek sam želio ubijati, Alina mi je puno pomogla" Slika nije dostupna Okrenuti se usvajanju praktičnih znanja i vještina Grabar-Kitarović: Sveučilišta moramo prilagoditi novom vremenu, usvajanju praktičnih znanja i vještina

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš čestitao je Josipoviću na izboru za hrvatskog predsjednika, poželjevši mu da se što bolje snađe te da dostojno prezentira zemlju i narod. Također, izrazio je i želju da i kao predsjednik prati rad Sveučilišta, da budu u kontaktu i otvoreni jedni prema drugima. Rektor Bjeliš je novoizabranom predsjedniku uručio plavi šal u boji Sveučilišta i značku sa sveučilišnim grbom. Dekan Pravnog fakulteta Željko Potočnjak istaknuo je kako je izbor Ive Josipovića priznanje za taj fakultet, poticaj studentima te dokaz da ono što čini pravna škola - čini na dobar način. Građani su prepoznali te vrijednosti i prepoznali su da je izbor Ive Josipovića pitanje civilizacijskog pomaka i kulturnog odabira u trenutku koji je bremenit i težak, kazao je Potočnjak.

Mladen Janjanin, dekan Muzičke akademije na kojoj je Josipović zadnjih godina predavao harmoniju, izrazio je uvjerenje da su Josipovićeve sposobnosti i talent unutar dužnosti koju će obnašati garancija za boljitak i prosperitet Sveučilišta te za društveni značaj i poziciju Republike Hrvatske u svijetu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene