Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREGLED TJEDNA IVANE PETROVIĆ

Povećanje cijena goriva, presuda u slučaju Fimi media i izbor suca Vrhovnog suda: "HDZ nije vila bajna"

Povećanje cijene goriva, smanjenje stipendija studentima s invaliditetom, izbor novog suca Vrhovnog suda, porast broja novozaraženih, berba mandarina - sve je to u novom pregledu tjedna Ivane Petrović.

Svjetske ekonomije vape za plinom i naftom. Plin je ovoga mjeseca tržišno poskupio za osam puta, a barel nafte za 55 posto u 12 mjeseci. Plinski car Putin igra svoju igru, ali zemlje OPEC-a za naftu ne žele popustit ni za cent. Poskupljenje energenata vuče za sobom poskupljenje svega uključujući i hranu koja je za ove pandemije postala strateško pitanje. U nas je Vlada stabilizirala cijenu goriva na 11 kuna za dizel, a 11,10 za benzin. I to na 30 dana. Najveći teret je na distributerima. Ideja o smanjenju trošarina je propala jer trošarine su zajamčen novac kojim se puni proračun. Neophodan za isplatu mirovina i plaća.

Odgovor je to gradonačelnika na tvrdnje Samodola i Vukovića - najprije od Možemo! uprave postavljenih, a potom i smijenjenih članova Uprave Holdinga koji su Tomaševića eksplicitno prozvali za političko kadroviranje te za dogovore s bankama na koje je vodio člana Nadzornog odbora Holdinga Bajakića, a da Uprava o tome nije bila obaviještena.

I u tom kompletu informacija iskrsnula je i ona o sastanku smijenjenog člana Uprave Nikole Vukovića, zastupnice Sandre Benčić i performera Daria Juričana koji tvrdi da je on tu bio samo posrednik upotrijebivši pritom puno ozbiljniji izraz medijator, a medijacija je pravna disciplina. Svatko od njih troje ima svoju verziju priče. Tko zna možda Dario zapravo snima neki novi dokumentarac.

Pročitajte i ovo Manje novca studentima s invaliditetom - 2 doznaje dnevnik nove tv Kontroverzni potez zagrebačke gradske vlasti: Studentima s invaliditetom planiraju znatno skresati stipendije

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna INTERVENCIJA Vlada ograničila rast cijene goriva: Uredba stupila na snagu upravo danas, INA najavila promjene

Novi potez zagrebačkog gradonačelnika - studentima s invaliditetom Grad planira smanjiti stipendije za 50 posto. Za njih ogroman gubitak, a za Grad minimalna ušteda.

Ivi Sanaderu godina manje zbog stanja zdravlja mora vratiti oko 15 milijuna kuna. Barišiću dvije godine i 10 mjeseci, a Pavoševički godinu i četiri mjeseca zatvora. Maček oslobođen, a HDZ kao pravna osoba proglašen je odgovornim i moraju sveukupno u proračun uplatiti oko 18 milijuna kuna. To je konačna pravomoćna presuda za korupcijski skandal u sudskoj mega trakavici FIMI medije. Premijer i predsjednik stranke kaže da su oni legalisti.

Odmah pljušte etikete kriminalne organizacije lopova. HDZ nije vila bajna, a sam Plenković sa svim tim doista nema veze pa ne znam čemu mu onda verbalni obračuni sa oporbom u kojima je Peđa Grbin diktator, Grmoja u orgazmu na Festivalu slobode, Možemo! redikulozni kadrovici i tako dalje. Isprika brojnom članstvu te stranke i javnosti nije nikakav 'faux pas' već dobar običaj kod ovakvih posrnuća bez obzira tko je u tome sudjelovao, a tko nije i ispriku je trebalo izgovoriti.

Predsjednik Milanović sumnja na ispravnost otpravka i tajminga presude Vrhovnoga suda u slučaju FIMI medije. Radovan Dobronić većinom je glasova postao novi predsjednik toga Suda. Ne dolazi iz poznatog nam kružoka vrhovnih sudaca, a zbog presude u slučaju Franak imao je nedvosmislenu potporu javnosti.

U tjednu koji je za nama brojke novih zaraženih koronom ne ohrabruju, počinje cijepljenje trećom dozom. Preporuka je da se cijepe imunokopromitirani i stariji od 65 godina, ostali ne trebaju. Lijepe slike stižu sa berbe mandarina. Slatkoga ploda čiji opojan miris navješćuje onu pravu jesen. Manje ili veće, ma glavno da su slatke. Pa malo slatkoće za kraj. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene