Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bijela knjiga'

Strani ulagači savjetuju: Predstavili dokument koji bi trebao pomoći dovođenju inozemnih ulagača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zagrebu je predstavljena Bijela knjiga, dokument Udruženja stranih ulagača u Hrvatsku, koji bi savjetima i kritikama trebao pomoći dovođenju inozemnih investicija.

Ulagači apeliraju na Vladu da ustabili poreznu stopu, ubrza sudove i smanji broj parafiskalnih nameta. 'Često se događa da strani kapitali imaju negativni prizvuk, ali ja moram reći da je kapital, bio strani ili hrvatski, uvijek dobrodošao da pomakne gospodarstvo', kazao je Mladen Fogec iz Siemensa.

Kinezi vrlo zainteresirani za ulaganja u Hrvatsku!

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Slika nije dostupna Sajam investicija u Zagrebu Jučer podrška, a danas...: Josipović uputio kritiku Vladi

Potpredsjednik Grčić svjestan je problema, ali unatoč lošim gospodarskim prognozama optimistično najavljuje rast BDP-a dogodine, kao i nove strane investicije. '1.500 stranih firmi, gotovo 50 posto gospodarstva hrani i drži. Porezna presija sigurno je jedan od najkrupnijih razloga da investitori bježe iz područja u kojima se takva presija događa', kazao je Grčić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene