Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U svom stilu

Predsjednik Milanović: "Ministar Beroš očito nema podršku šefa, odbacit će ga kao ručnik". Komentirao i svoju vezu s Janafom

Predsjednik Milanović odgovarao je na novinarska pitanja.

Predsjednik Zoran Milanović položio je vijenac i zapalio svijeću kod spomenika Proštinskoj buni i potom sudjelovao na obilježavanju 100. obljetnice Proštinske bune u spomen na pobunu seljaka Proštine protiv fašističkog terora. Potom je odgovarao na pitanja novinara. 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?''

Upitan o reformi zdravstva rekao je kako treba nastaviti tamo "gdje smo mi stali". 

"Obveze treba izvršavati, a ne govoriti tko ima puno ili malo. Ne treba stvarati poslovni odnos ako ne možeš izvršavati obveze. Što smo zateli i ostavili u puno težim financijskim uvjetima, kad je kamata bila 7, 8 posto, a sad je gotovo nema. I za dugove županijskih bolnica treba naći sistemsko rješenje", rekao je Milanović.

O Janafu i Kovačeviću

Govorio je o Janafu i rekao kako se pokušava napraviti teza da on ima nešto s Janafom i Draganom Kovačevićem. 

"Gospodin Kovačević 2012. dolazi na čelo Janafa, to je bila koalicija, dobio je tu dužnost, to je bio izbor gospodina Čačića i tu nisam ulazio, neke reference su postojale. Započeo je posao, radio ga četiri godine, rezultati su u Janafu uvijek dobri. Bio je jedan sukob s gospodinom Kovačevićem odmah na početku kada nije dopustio inspekciji Ministarstva financija da uđe u Janaf. Ovoliko je tada falilo da ga se najuri, ali sam prešao preko toga i nakon toga ustvari izgubio interes za njegov rad. Ja odlazim s čela vlade u siječnju 2016. i odlaze svi, ali svi suradnici, posebno direktori javnih poduzeća, ti ljudi se miču, ali jedan čovjek nije maknut. To je Dragan Kovačević. Karamarko ga nije maknuo, Plenković postaje predsjednik HDZ-a, Kovačević je i dalje tamo“, govori Milanović.

"Kakve veze ja imam s tim?", pita se predsjednik. 

"Znam mnoge ljude, mnoge koje bi kao trebao znati, ne znam. Nemam nikakve veze Janafom, a za njega sad postoje veliki apetiti. Tu se vode političke makljaže i takva lobiranja", poručio je. 

"Beroš očito nema podršku"

Govorio je i o ministru Berošu. 

"Ministar mora imati podršku premijera, moj ministar Varga je imao punu podršku i puno je napravio, pogledajte brojke. Posao se ne radi uopće, Beroš očito nema podršku svog šefa, on je tu da ga se potroši i odbaci kao ručnik. To će mu se dogoditi, ušao je s elanom", rekao je Milanović.

"Ovakve krize su jasan pokazatelj da nešto ne štima u odnosima u vrhu Vlade i drugih ministara", rekao je komentirajući krizu izazvanu obustavom lijekova zbog dugova veledrogerija. 

Upitan o provedbi lokalnih izbora, rekao je da se oni trebaju održati.

"Što se brže znaju rezultati izbora to bolje. Završi ih što prije, navečer imaj rezultat", rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene