Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u mjestu vrbanj

Milanović na Hvaru opleo i po Vučiću: "Nisam predsjednik Srbije nego Hrvatske. Ovo je moj posao. Dobro, Vučić bar ne priča o srpskom moru, zasad"

Požar na otoku Hvaru lokaliziran je u ponedjeljak ujutro oko 7 sati. Na mjesto pogođeno požarom stigao je i predsjednik Zoran Milanović.

U mjestu Vrbanj, kod mjesta pogibije mještanina koji je pokušao spasiti svoju imovinu i bager, predsjednik Zoran Milanović se susreo s vatrogasnim zapovjednicima i vatrogascima koji su sudjelovali u gašenju velikog požara.

"Pozivam sve ljude kad se nađu u ovoj situaciji da misle na sebe, na svoje obitelji, željezo je željezo", rekao je uvodno Milanović, osvrnuvši se na smrt jedne osobe u požaru, koja je pokušavala spasiti svoj stroj. Čestitao je svim vatrogascima: "Ovo je trebalo gasiti u šumi, kanaderi tu imaju ograničenu mogućnost djelovanja."

Istaknuo je kako bi bilo najbolje da je svih šest kanadera spremno za sezonu, ali "eto, to su Vlada i ministar napravili. Nije mi jasno zašto ih nije bar pet. Zanima me samo zašto posao nije završen." Kritizirao je i što nema hangara za helikoptere koje smo dobili od Amerikanaca, kao i izgradnju brodova, od kojih je samo jedan gotov. "Ja od 2016. za to ne odgovaram."

Osvrnuo se i na dolazak slovenskog predsjednika Boruta Pahora u Sinj. "On je u Splitu, sutra ide u Tursku. Bilo mu je jako drago kad sam ga pozvao. Dočekan je kao najbolji prijatelj."

"Vlada treba poraditi prije svega na korupciji. Svakome se može dogoditi da ima kukolja, ali baš toliko... Koliko puta ljudi govore da ih to ubija u pojam i da zato odlaze van. Ovo s energentima, uvijek se može više. To treba pratiti, isto kao kad vatrogasci vise nad šumama."

Komentirao je i zapadne sankcije uvedene Rusiji. "Sankcije neće naškoditi Rusiji, naškodilo je nama. Žao mi je što sam bio u pravu." Vezano uz izjave srpskog predsjednika Aleksandra Vučića i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, koji je kazao da mu nije jasno zašto neki Srbi dolaze ljetovati u Dalmaciju, Milanović je istaknuo: "Dolaze na more i meni je to drago, dobro došli. To je susjedna država i ne moramo se u svemu slagati."

Na pitanje zašto to Vučić radi, odgovorio je: "Ne znam, nisam predsjednik Srbije nego Hrvatske. I neću nikad biti predsjednik Srbije. Ovo je moj posao. Dobro, Vučić bar ne priča o srpskom moru, za sada. Ima tu puno folklora. Dok sam dolazio ovamo vidio sam barem pet, šest automobila s beogradskim oznakama".

Nakon 18 sati borbe s vatrom, u ponedjeljak ujutro, oko 7 sati, lokaliziran je požar na Hvaru, doznaje se od županijskog vatrogasnog zapovjednika Ivana Kovačevića.

Kako je jutros rekao Hini, s područja Imotskog i Omiša jutros je na Hvar poslano 18 vatrogasaca koji će zamijeniti umorne hvarske gasitelje i to sve dok to požarište ne bude proglašeno ugašenim.

Pročitajte i ovo Požar na Hvaru sve službe na terenu VIDEO U požaru na Hvaru poginula jedna osoba, Dnevnik Nove TV doznaje detalje strašne tragedije

Pročitajte i ovo Požar kod Dubrovnika nitko nije ozlijeđen FOTO/VIDEO Pogledajte dramatične scene borbe vatrogasaca s buktinjom: Gorjelo diljem Hrvatske

"Situacija na terenu je puno bolja. Požar je lokaliziran, a mi vjerujemo da ćemo ga do kraja dana moći proglasiti i ugašenim", rekao je Kovačević.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene