Obavijesti Video Pretražite Navigacija
borba s vatrom

FOTO/VIDEO Požar u Splitu kod poznatog trgovačkog centra, vatrogasci na terenu: "Proširio se, bliži se kućama..."

Splitski vatrogasci dobili su dojavu o požaru otvorenog prostora na Lovrincu nešto prije 13 sati. Zapalio se napušteni vojni objekt, na terenu je trenutno dvadesetak gasitelja.

Zapovjednik JVP-a Mario Mikasa za Hinu je rekao da je na terenu dvadesetak gasitelja iz JVP-a i DVD-a Split, s ukupno šest vozila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dramatična intervencija FOTO Poznat uzrok tragedije u Zagrebu: Vatrogasci iz stana izvukli ženu, muškarcu nije bilo spasa

"Uglavnom gori trava, žbunje i nisko raslinje. Vatra je izbila na potezu od trgovačkog centra City One do Brodomerkura, zapalio se napušteni vojni objekt. Ne radi se o opasnom požaru i nadamo se da ćemo ga uskoro ugasiti", rekao je Mikas.

Građane su uznemirile sirene vatrogasnih vozila i veliki dim koji se visoko uzdizao pa je vidljiv i u ostalim dijelovima grada. Splitski vatrogasci od 12:35 gase vatru koja je buknula u gradskom kotaru Sirobuja, kod trgovačkog centra City One.

Pročitajte i ovo Požari na otocima - 3 Brač i Hvar pod kontrolom Velika opasnost od novih požara: Vatrogasci pozvali na oprez i odgovornost

"Dodatno se proširio, bliži se kućama. Evo ima 15 minuta. Došli su vatrogasci, treba proći cijelu cestu da bi došao do kuća. Od malog je nastao veliki, poprilično ga ima", rekla je jedna čitateljica za 24sata.

Portal Dalmacija Danas objavio je i video požara, koji pokazuje vatrogasce u akciji. Pogledajte ga u nastavku.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene