Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doznaje Dnevnik Nove TV

Tajne snimke inkriminirajućih razgovora Posavca i Kobala: ''Evo, ja sam ti donio 10 hiljada. Probaj me, ako kako možeš varijantu...''

Aktualno Galerija Snimljen razgovor Matije Posaveca Snimljen razgovor Matije Posaveca Foto: DNEVNIK.hr Matija Posavec i Ivan Čorkalo - 1 Matija Posavec i Ivan Čorkalo - 1 Foto: DNEVNIK.hr Matija Posavec i Ivan Čorkalo - 2 Matija Posavec i Ivan Čorkalo - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Matija Posavec i Ivan Čorkalo - 3 Galerija 1/4 >>
Ekspresno priznaje i ostavka međimurskog župana Matije Posavca osumnjičenog za primanje 10 tisuća kuna mita i posredovanje pri zapošljavanju. Kako je Dnevnik Nove TV jučer prvi doznao - Posavec je pobudio interes istražitelja nakon što je slučajno snimljen u džogingu s prijateljem kojeg su tajno snimali. Posumnjali su i na Posavca pa su nastavili snimati i njega.

Dnevnik Nove TV donosi ispis inkriminirajućih razgovora do kojih su došli istražitelji u tajnim mjerama snimanja, izvijestio je reporter Ivan Čorkalo.

Razgovor Matije Posavca i Josipa Kobala 6.svibnja 2021.

Josip Kobal: "...Evo ja sam ti od sebe donio 10 hiljada kuna...nemaš nikakve obveze prema meni...probaj me, ako kako možeš varijantu u ŽUC i gotovo...". Matija Posavec: "Riješeno...Može..."

Tijekom istog susreta policija je zabilježila i Kobalovu molbu da osigura zaposlenje njegovoj kćeri, navodeći ''da bude brzo diplomirala, ima još samo dva ispita i da bude tamo do jeseni gotova pa da je onda negdje tamo smjesti'', kazao je Kobal.

A na to Posavec odgovara ''da onda tada budu vidjeli''. Dva mjeseca ranije razgovaralo se zapošljavanju nećakinje direktorice  varaždinske tvrtke koja je čistila urede Županije. Posavec pritom navodi kako mu ''bude pamet popila ova D.... kaj čisti, da ima tu svoju nećakinju T... koja je došla drugi put sim, da mu je cura odma sjela...bistra je, komunkativna, operativna, inače pravnica, da je pravo završila u Rijeci i da je nekako probaju zgurati unutra...", čulo se od Posavca.

Pročitajte i ovo Matija Posavec SLUČAJ POSAVEC I KOVAČ USKOK objavio detalje akcije uhićenja u Međimurju: Otvorena istraga protiv tri osobe, evo za što se terete

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nižu se reakcije na uhićenja Grbin grlio uplakanog gradonačelnika, a danas šuti. Međimurci uvjereni u nevinost Kovača i Posavca: "Ruku bih u vatru stavila za obojicu"

Dva tjedna kasnije objavljen je natječaj za zapošljavanje, a Posavec direktoričinoj nećakinji obećaje: "...da joj M..... prije bude dao pitanja, samo da to ne smije nikome reći...."

Obećano - ispunjeno. Nećakinja osvaja najveći broj bodova i Posavec je zapošljava krajem travnja.



 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene