Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brojna priznanja

Posao kao životni poziv

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da posao uistinu može postati životni poziv, dokazuje primjer obitelji Vrsaljko iz Nadina kraj Zadra. Nakon godina provedenih u ugostiteljstvu, pokrenuli su poljoprivredno gospodarstvo. I kažu, nisu pogriješili. Osim velikog interesa kupaca, stigla su im i brojna priznanja.

Lenta pratilje najuzornije hrvatske seoske žene pravi je ponos zadarskog zaleđa. Javorka Vrsaljko je nosi već pune tri godine. 'Drago mi je, jako sam ponosna na to. Ja smatram da sam ja zaslužila sa svojim radom', rekla je Javorka.

Pročitajte i ovo Polje uljane repice Nezadovoljni su Stroga zakonska regulativa koči uzgoj popularne poljoprivredne kulture: Poljoprivrednici moraju ispuniti cijeli niz obveza... Izabrao poljoprivredu - 1 Bolja Hrvatska David Pejić izabrao je poljoprivredu i nije požalio: "U pozadini mog uma uvijek je bila želja da se priključim obiteljskoj misiji"

A posla na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu ima sasvim dovoljno. Čak toliko da joj bivši ugostiteljski posao nimalo ne nedostaje. 'Čovjek kad radi u poljoprivredi kroz taj rad vidi nekakav uspjeh, nekakvu korist, pa normalno da  postaje i zadovoljan sa sobom', rekla je Javorka.

Glavni adut obitelji Vrsaljko su proizvodi od maslina. Interes je buknuo kad je ulje proglašeno šampionskim.

'Neki su dolazili po to ulje za lijek i tako su se kupci zadržali', ispričao je Mile Vrsaljko. Mile i Javorka žive pravim seoskim životom. Kod njih se domaći kruh peče svako jutro jer na putu prema uspjehu treba znati i štedjeti.

'Ja tu ustvari uštedim, recimo, 1.200 kuna najvjerojatnije, ako ne možda čak i više', kaže Javorka. A sve je više i posla za obitelj. Nasadi su veliki i zahtjevni za uzgoj. 'Kad sve zbrojim, vinograd, masline, maraške kroz čitavu godinu, mislim da se trud isplati', rekao je Mile. Planova imaju još. Ono što priželjkuju jest cvjetanje seoskog turizma.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene