Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrivena u vodi

U porečkoj dvorani Žatika opet pronađena bakterija legionela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U porečkoj dvorani Žatika ponovno je pronađena bakterija legionela.

Nakon što je u vodi otkrivena opasna bakterija legionele razmatralo se zatvaranje dvorane. Na teren su izašli stručnjaci iz Službe ze epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhićeni su Tinejdžeri planirali teroristički napad na koncertnu dvoranu u Bruxellesu Ilustracija Porečki 19-godišnjak Zanimljiv ulov policije: Kod mladića pronašli stotine krivotvorenih eura, a onda su mu pretražili kuću...

>> Zbog legionele dvorana zatvorena još od ponedjeljka

>> Tko i kako može dobiti legionelu?

Zbog istog razloga Žatika je bila zatvorena i prije tri godine. Ipak, košarkaška utakmica između Hrvatske i Italije zakazana za večeras, odigrat će se.

Inače, ova bolest je najčešća na Mediteranu, a većina slučajeva pojavljuje se u kolovozu i rujnu i tri je puta češća kod muškaraca nego u žena. Prvi simptom je vrlo visoka temperatura, često iznad 41 stupnja praćena treskavicom, a slijede i glavobolja, bolovi u mišićima, mučnina.

Legionela pneumofila je zapravo bakterija koja se ponaša kao virus i uzrokuje tešku upalu pluća, tzv. legionarsku bolest. Osim pluća može zahvatiti jetru i ostale organe, a ako nastanu infekcije može biti smrtonosna. Legionela uvijek prelazi sa nežive sredine na čovjeka, i po tome je posebna. Ugroženiji su oni sa smanjenim imunitetom, šećerni, bubrežni bolesnici, alkoholičari; pogotovo pušači.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene