Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POPLAVE NA KARLOVAČKOM PODRUČJU

Selo koje je postalo otok godinama sluša ista obećanja: ''Voda je na sve strane, tako nam je cijelog života''

Aktualno Galerija Poplave na karlovačkom području - 1 Poplave na karlovačkom području - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Poplave na karlovačkom području - 2 Poplave na karlovačkom području - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Poplave na karlovačkom području - 3 Poplave na karlovačkom području - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Dragica Baburić Dragica Baburić Foto: Dnevnik Nove TV +6 Poplave na karlovačkom području - 3 Galerija 1/11 >>
Iako od četvrtka navečer vodostaj Kupe i Korone u Karlovcu lagano pada, neka mjesta zbog poplavljenih prometnica potpuno su odsječena.

Drugi dan zaredom Kupa stvara ozbiljne probleme, ovoga puta na karlovačkom području. Petrinja tek čeka vodeni val, a selo Šišljavić postalo je otok.

Za izlivenom rijekom ostala su poplavljena dvorišta, zatvorene prometnice i sela odsječena od svijeta. Jedno od njih je i Blatnica Pokupska, udaljena tek 15-ak kilometara od Karlovca. Kupa je toliko porasla da je promet potpuno blokiran. Do susjednog mjesta Ivančići Pokupski automobilom je nemoguće doći. Stanovnici su prepušteni sami sebi.

Poplavljena su dvorišta i podrumi, a mještani kažu da ih nitko nije ni posjetio. Slična situacija je i u Šišljaviću koje je okruženo vodom sa svih strana.

"Tu treba novi zid, jako nisko voda ide, i nitko ni ne spominje ništa, evo, ja sam sama, tu nas ima četiri same, nitko nije došao čamcem da bi pitao imate li vode, kruha, jel imate što, nitko ništa", kazala je Dragica Baburić iz Blatnice Pokupske u razgovoru s reporterkom Dnevnika Nove TV Dinom Ćevid.

''Voda je na sve strane, tako nam je cijelog života'', kaže Slavko Žeger iz Šišljavića podsjeća da im već godinama daju obećanja kako će se situacija popraviti.

Iz Grada Karlovca nitko nije bio spreman ni stati pred kamere.

'Teško je ne ljutiti se, kaže Slavica: ''Svako malo ajde, evo vode, to je užas, užas. Slavice, snađi se kako možeš i umiješ, e tako vam je to, takav vam je život''.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VISOKI VODOSTAJI U Karlovcu poplavljene ceste: "Vodostaji su blizu vrhunca. U zadnjih 38 dana ovo nam je treća poplava"

Pročitajte i ovo Ilustracija Obilne kiše Poplavljene i zatvorene ceste, ugašena hidroelektrana: Dio Hercegovine i područje kod Karlovca pod izvanrednim mjerama

Zbog višednevnih obilnih kiša poplave su nastale i u susjedstvu. U Srbiji je izvanredno stanje u više dijelova zemlje.

Iz Rijeke Raške u Novom Pazaru izvučeno je tijelo preminulog muškarca. Velike su poplave i na Kosovu gdje se zbog kiše očekuje pogoršanje i u nadolazećim danima. Rijeke su se izlile iz korita i u Bosni i Hercegovini. Na sjeveroistoku zemlje oko Save i Drine na snazi su izvanredne mjere obrane od poplava.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene