Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Turneja' završila u Vranjicu

Popijač i Kalmeta u 'Salonitu' o teškoćama i stečajnom postupku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri gospodarstva Đuro Popijač i mora Božidar Kalmeta jednodnevan boravak u Splitu završili su predvečer posjetom 'Salonitu' u Vranjicu gdje su sa skupinom radnika razgovarali o teškoćama u toj tvrtki.

'Razgovarali smo o teškoćama u 'Salonitu' te o stečajnom postupku u splitskom Trgovačkom sudu', izjavio je povjerenik Hrvatske udruge sindikata (HUS) za Dalmaciju Jozo Marić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ogorčene radnice Trimota 'Pet mjeseci nemam plaću a moram kćerima studenticama dati za upis' Slika nije dostupna Zabranila godišnji odmor Kalmeta: Kako premijerka odluči, tako će i biti

Po Marićevim riječima, radnici su u razgovoru posebice zatražili od dvojice ministara da se zauzmu za bržu sanaciju i dekontaminaciju azbestnog otpada 'Salonitova' tvorničkog kruga i Vranjica uopće.

Za današnjeg boravka u Splitu ministri Popijač i Kalmeta su najprije posjetili 'Brodosplit' i ondje s čelnicima tvrtke i sindikalnim predstavncima razgovarali o teškoćama u preustroju toga brodogradilišta. Zatim su posjetili Željezaru i sa sindikalnim predstavncima razgovarali o prevladavanju teškoća u toj tvrtki. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene