Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Marijan Kustić

Opet otkazan nastavak sjednice ličko-senjske županijske skupštine: ''Još traje usuglašavanje o amandmanima na proračun''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik ličko- senjske županijske skupštine Marijan Kustić (HDZ) obavijestio je vijećnike da se nastavak sjednice od 11. travnja zakazan za četvrtak 2. svibnja odgađa, te je novi zakazan za 28. svibnja. Rekao je kako ''još traje usuglašavanje o amandmanima na proračun''.

Župan Darko Milinović je na konstituirajućoj skupštini 11. travnja predložio proračun od oko 376 milijuna kuna i nazvao ga razvojnim i socijalnim, da 118 milijuna kuna treba ići u razvojne projekte, te kako je županija prvi put u prošlih četvrt stoljeća postojanja bez duga, odnosno da ima suficit od 5,3 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Darko Milinović ''Jogurt revolucija'' Milinović prozvao Plenkovića: ''Gledao si iz Bruxellesa kako ginemo... Ja nisam imao anemiju kojom bih izbjegao Tuđmanov poziv za boj'' Darko Milinović, ličko-senjski župan (Foto: Dnevnik.hr) milinović prozvao hdz Zaštitari na izborima: "Koliko je trebalo biti demokracije na ovim izborima?"

Na toj su se sjednici predstavnici svih političkih grupacija (klubovi još nisu formirani) izjasnili da jesu za prihvaćanje proračuna, kako bi se politička situacija u županiji normalizirala, ali da će predložiti amandmane.

Sjednica je prekinuta i nastavak zakazan za 18. travnja, ali je dan uoči odgođen za četvrtak, 2. svibnja.

Predsjednik Skupštine Marijan Kustić je na pitanje znači li ponovno otkazivanje nastavka sjednice da su točne tvrdnje koje se mogu čuti kako HDZ neće prihvatiti proračun i da će rušiti i Skupštinu i župana rekao: ''Ne znam tko, što i kako tvrdi, ali znam da je usvajanje proračuna odgođeno jer još nismo sve usuglasili, a kad budemo usuglasili idemo na Županijsku skupštinu s tim“.

Na pitanje na čije usuglašavanje se to odnosi, političkih stranaka ili onog u samom HDZ-u, Kustić je odgovorio ''usaglašananje HDZ-a s predloženim proračunom“.

Župan Milinović je rekao da mu amandmani HDZ-a još nisu stigli i da ga je Marijan Kustić obavijestio kako će "dostaviti amandmane, ali da ih još usuglašavaju s koalicijskim partnerima“. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene