Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza Ivana Čorkala

Saniranje štete u Vinogradskoj bolnici: "Zavladao je svojevrsni silenzio stampa. Očito se radi na peglanju imidža"

Aktualno Galerija Ivan Čorkalo - 2 Ivan Čorkalo - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivan Čorkalo - 1 Galerija 1/2 >>
Novoizabrani v.d.ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Zoran Vatavuk oglasio se danas o stanju u bolnici, no odluka o Dijani Zadravec još nije donesena.

Sudbina šefice radiologije i pretendentice na mjesto ravnateljice Vinogradske bolnice Dijane Zadravec bit će poznata idući tjedan. Naime, v.d. ravnatelja bolnice još uvijek čeka izvješća povjerenstva za unutarnji nadzor i kontrolu rada KBC-a, te mišljenja Glavnog radničkog vijeća glede prispjelih pritužbi na račun Zadravec. 

Iz bolnice danas samo priopćenje bez izjava. Sanira se šteta nastala ugledu bolnice zbog unutrašnjih sukoba.O svemu je izvijestio reporter Nove TV Ivan Čorkalo. 

"Zavladao je svojevrsni silenzio stampa. Očito se radi na peglanju imidža koji je ozbiljno naručen proteklih tjedana. Nitko od liječnika s kojima sam danas razgovarao nije bio spreman stati pred kamere. Svim je liječnicima sugerirano, kako stoji u priopćenju: "Da se okrenu ispunjavanju svojih obveza, a odgovornim osobama i čelnicima pojedinih dijelova sustava da sve probleme koji su u njihovoj nadležnosti rješavaju u najkraćem roku, posebice u međuljudskim odnosima, jer su svi pojedinačni interesi manje važni od interesa pacijenata.

Vrlo znakovita poruka v.d ravnatelja koji ima zadatak gašenja požara i pripreme natječaja za izbor novog ravnatelja, za što je zadnji rok 21. svibnja. Mnogi kao glavni problem vide politiku i političko kadroviranje po bolnicama, ne samo u ovoj već i generalno. Na to primjerice godinama upozoravaju udruge liječnika jer smatraju da izbor ravnatelja jednog KBC-a ne može i ne smije biti predmet političkih prepucavanja, ucjena i prijetnji kao što je bilo ovdje", izvijestio je Čorkalo.

Kaže kako je bilo iluzorno očekivati da će danas i to prije izbora biti donesena odluka o Zadravec.

"Reakcija bi, očekivano, izazvala lavinu odluka. Ovako se lopta spušta na zemlju, a iz bolnice poručuju da su u stanju svoje unutarnje probleme rješavati daleko od očiju javnosti.

No da nije bilo javnosti, za probleme unutar bolnice se ne bi možda ni doznalo, a javnost ima pravo znati što se događa u bolnicama, jer svi izdvajamo nemala sredstva za zdravstveni sustav. Javnost ima pravo znati kada problema ima u Klinici za tumore, gdje su onkološki pacijenti, a gdje je gotovo obustavljen rad zbog masovnog odlazaka radiologa.

No s druge strane, dobar je potez novog v.d. ravnatelja koji je rekao da ni jedan pojedinačni interesi ne smije biti iznad interesa pacijenata.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene