Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća u Štefancu

Dijete s teškim ozljedama i dalje u bolnici, vozač otprije poznat policiji. Traži se kamiondžija

Jedno dijete je poginulo, a drugo je ozlijeđeno u prometnoj nesreći u Štefancu. Tragediju je skrivio vozač pod utjecajem alkohola koji je bez obzira na punu liniju neposredno ispred raskrižja pretjecao teretno vozilo i automobil. Policija i dalje traga za vozačem kamiona.

"Dijete je i dalje u Županijskoj bolnici. Ima teške ozljede, a liječnici ništa ne prognoziraju", kazao je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić nakon teške prometne nesreće koja se dogodila u petak poslijepodne u Štefancu.

"Gotovo je u potpunosti uništen donji dio stupa. I dalje su vidljivi tragovi. Tada je pokupio drugog dječaka koji je prelazio pješački prijelaz. Gotovo 20 metara ga je odbacio", dodaje Mikić.

Alenka Hošnjak iz PU međimurske Alenka Hošnjak iz PU međimurske i Domagoj Mikić (Foto: DNEVNIK.hr)

"Ovoj prometnoj nesreći kumovala je brzina, alkhohol, nepropisno pretjecanje, pretjecanje preko pune linije i pretjecanje u samom raskrižju", pojasnila je za Dnevnik Nove TV Alenka Hošnjak iz PU međimurske.

Hošnjak je istaknula da je vozač, koji je skrivio nesreću, i prije počinio prometne prekršaje. Policija i dalje traga za vozačem kamiona. "Vozač BMW-a je pretjecao kamion i Mercedes koji je skretao ulijevo. I dalje tragamo za vozačem kamiona, to je bila crvena Scania", kazala je Hošnjak i pozvala građane i vozača da im se jave - kako bi se rasvijetlila ova teška prometna nesreća.

Vozač je uhićen, u večernjim satima će biti predan pritvorskom nadzorniku, a sutra će biti odveden sucu istrage. Hošnjak je istaknula najčešće greške u prometu koje dovode do prometnih nesreća. "To su brzina, alkohol, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje", navela je Hošnjak.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na autocesti - 2 Crni vikend VIDEO Nema mira na prometnicama: Još jedna teška nesreća, na autocesti dvije osobe ozlijeđene

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić na mjestu prometne nesreće u Zagrebu - 1 Teška nesreća u Zagrebu Pukom srećom izbjegnuta tragedija: Pogledajte što je ostalo od tramvajske stanice nakon što se u nju zaletio automobil

Napominje da su, ukoliko vozač pobjegne s nereće kako što je slučaj s vozačem koji je u Varaždinskoj županiji pregazio pješaka i pobjegao, sankcije puno teže. "Treba pomoći unesrećenima, pozvati policiju i hitne službe", zaključuje.

Sve raspoložive prometne patrole ovog vikenda izlaze na prometnice te će se kontrolirati brzina i prometni propisi, ali će se i kažnjavati vozači koji su u prometnom prekršaju.

 

Više o prometnoj nesreći pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene