Obavijesti Video Pretražite Navigacija
opljačkana žena

Policija upozorava građane: Već su se pojavili lažni popisivači stanovništva, prave ćete ovako prepoznati

Pripreme za popis stanovništva - 5
Pripreme za popis stanovništva - 5 Foto: DNEVNIK.hr
Prevaranti koriste najavu popisa stanovništva i na prevaru ljudima ulaze u stanove, nakon čega im kradu dragocjenosti.

Zasad nepoznata žena se u petak oko 10 sati na Trešnjevci u Ulici Hrgovići, lažno predstavila 93-godišnjakinji navodeći da treba ispuniti upitnik i na taj način ušla u stan. Nedugo potom u stan je došla i druga žena koja je iskoristila tu situaciju i nepažnju vlasnice te ukrala novac i nakit, izvijestila je zagrebačka policija. Dosad materijalna šteta nije utvrđena. 

Policija zajedno s Državnim zavodom za statistiku upozorava građane da određene osobe pokušavaju na prijevaru ući u dom, lažno se predstavljajući kao popisivači stanovništva. 

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel Nepoznata žena prevarila 75-godišnjakinju i iz torbice joj ukrala nekoliko tisuća eura Opreza nikad dosta Došla 75-godišnjakinji na vrata i rekla da ima poklon: Ubrzo je iz torbice nestalo nekoliko tisuća eura

Od početka prve faze popisa stanovništva Državni zavod za statistiku zaprimio je nekoliko dojava građana o lažnom predstavljanju pojedinaca kao popisivača s ciljem ulaska ili pokušaja ulaska u dom.

"Podsjećamo sugrađane da druga faza Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj - terensko popisivanje (kada će popisivači na terenu popisivati stanovništvo s pomoću prijenosnog računala, metodom intervjua licem u lice) započinje 27. rujna 2021. godine dok je u tijeku prva faza Popisa – SAMOPOPISIVANJE, preko portala e-Građani, koja traje do 26. rujna. 2021. godine", stoji u policijskom priopćenju. 

Građane pozivaju da budu na oprezu te da o mogućim sumnjivim događajima odmah obavijeste policiju pozivom na broj 192.

Popisivači koji će popisivati stanovništvo na terenu od 27. rujna do 17. listopada 2021. godine imat će majice i maske Popisa, akreditacije, prijenosna računala te EU digitalnu Covid potvrdu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene