Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PETERO POGINULIH U 24 SATA

Voditelj Službe za sigurnost prometa otkrio detalje strašne nesreće u kojoj je poginulo dijete te poručio: "Nesreće su se dogodile zbog teških prekršaja"

Aktualno Galerija Josip Mataija - 1 Josip Mataija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Josip Mataija - 2 Josip Mataija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Sve je više prometnih nesreća - 3 Sve je više prometnih nesreća - 3 Foto: DNEVNIK.hr Sve je više prometnih nesreća - 4 Sve je više prometnih nesreća - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sve je više prometnih nesreća - 6 Galerija 1/5 >>
Policija će od ponoći kontrolirati poštivanje brzine, a to je najvažniji faktor zbog kojega i nastaju nesreće sa smrtnim ishodom.

U zadnja 24 sata na hrvatskim je cestama preminulo pet osoba. S voditeljem Službe za sigurnost prometa Josipom Mataijom razgovarao je za Dnevnik Nove TV reporter Domagoj Mikić

Mataija je otkrio da su se nedavne nesreće dogodile zbog teških prekršaja na što policijski službenici najčešće i upozoravaju - neprilagođena brzina, nepropisno pretjecanje i oduzimanje prednosti prolaska.

U Novom Ivanu Zelini poginulo je dijete. ''Došlo je do slijetanja vozila s kolnika i u toj prometnoj nesreći, dijete koje je bilo na stražnjem sjedalu, ispalo je iz vozila. Djecu kada se prevozi u vozilima, potrebno je smjestiti ili u sigurnosne sjedalice ili vezati sigurnosnim pojasom'', rekao je.

Prošle godine bilo je osam posto manje prometa, ali je više od 20 posto manje smrtno stradalih. ''Dakle, sigurno i veće kazne i izmjene zakona su doprinijele sigurnosti cestovnog prometa'', otkriva Mataija.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović - 2 SLUČAJ MAMIĆA I OSTALIH Komentar Ivane Petrović: "Kad netko bude optužen, mi odmah moramo provjeravati ima li on slučajno BiH državljanstvo. Vlada već sutra mora poslati u Sabor izmjenu zakona"

Pročitajte i ovo Valentina Baus razgovarala je s Bernardom Kaićem - 1 TREBA SAMO JEDNA DOZA Epidemiolog Kaić otkrio kad bi moglo početi cijepljenje Johnson&Johnsonom: "Rizik od korone neusporedivo je veći negoli od cijepljenja"

Na više od 1000 punktova policija će od ponoći, pa sljedeća 24 sata kontrolirati prekršaje vozača, točnije poštivanje propisane brzine. Neprilagođena brzina je, govori, jedan od ključnih faktora sigurnosti cestovnog prometa. Zbog tog se prekršaja na godišnjoj razini dogodi najviše smrtnih ishoda - od 45 do 50 posto.

''Bit će i upozorenja, ali samo gdje je to moguće. Ako je vozač napravio prekršaj za koji je propisana kazna od 1000 kuna'', objasnio je. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene