Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Policija objavila izvještaj

Na Ultri privedeno 216 ljudi i uhićeno dvoje: Objavljeno i koliko droge je zaplijenjeno

Tijekom tri dana trajanja festivala Ultra Europe 2022, od 9. do 11. srpnja 2022. godine na kojem je prisustvovalo oko 80.000 osoba nije zabilježeno ni jedno narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, ni jedno ozljeđivanje osobe kao posljedica kaznenog djela te nisu evidentirana oštećenja imovine, priopćila je policija.

 Splitska policija objavila je izvještaj nakon festivala Ultra Europe. Dvojica Talijana uhićena su zbog krađe, a 219 osoba je privedeno - uglavnom zbog droge.

Krao ljudima lančiće s vratova

Mladić (19) iz Italije uhićen je nakon što je osumnjičen da je tijekom trajanja festivala posjetiteljima istoga otrgnuo s vrata 14 zlatnih lančića pri čemu je pribavio protupravnu imovinsku korist od preko 100.000 kuna. Tijekom kriminalističkog istraživanja veći dio ukradenih predmeta je pronađen i vraćen vlasnicima, a 19-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Pročitajte i ovo Ultra Europe Festival 2022 Sve s osmijehom! Svećenici dijelili vodu i družili se s partijanerima na Ultri, dobro raspoloženi nisu imali ništa ni protiv poziranja!

Ukrao mobitel

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim talijanskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe. Naime, istog se sumnjiči da je tijekom druge večeri otuđio iz ruke mobitel oštećenoj 19-godišnjoj švedskoj državljanki. Istog dana 32-godišnjak je pronađen i uhićen na području Kaštela te je pronađen i oduzet otuđeni mobitel. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe 32-godišnjak će biti priveden pritvorskom nadzorniku.

Privedeno 160 stranaca

Tijekom tri dana trajanja festivala privedene su ukupno 213 osobe, od čega stranih 160 i 53 hrvatska državljana, i to većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Tijekom trajanja festivala 8 osoba je kriminalistički obrađeno zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Pročitajte i ovo Druga večer Ultra Europe festivala - 2 Mladi se oteli kontroli Pogledajte spektakultarne fotke druge večeri Ultre! Hitna i policija imale pune ruke posla, partijaneri uz vrhunske DJ-eve dočekali zoru

Policijski službenici pronašli su i oduzeli ukupno 504 komada ecstasyja, 524 grama marihuane, 35 ampula i 29 grama MDMA, 198 grama kokaina, 161 grama hašiša i 30 grama seeda i 15 grama ketamina.

Naplaćene su kazne u ukupnom iznosu od oko 500.000,00 kuna.

Svake večeri tijekom trajanja festivala oko 150 policijskih službenika bilo je na terenu u užoj i široj zoni javnog okupljanja, te na čitavom području centra Grada Splita u cilju osiguranja javnog okupljanja, ali i održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira, prevencije prekršaja i kaznenih djela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene