Obavijesti Video Pretražite Navigacija
180 medalja godišnje

Treniraju ih interventni policajci: Roditelji su mislili da njihova djeca neće moći ni skakati, a danas su državni prvaci

Djeca na treningu
Djeca na treningu DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Željko Fiškuš - 1 Željko Fiškuš - 1 Foto: DNEVNIK.hr Djeca na treningu Djeca na treningu Foto: DNEVNIK.hr Marija Goatti Marija Goatti Foto: DNEVNIK.hr Stefan Cvetanovski Stefan Cvetanovski Foto: DNEVNIK.hr +2 Željko Fiškuš - 2 Galerija 1/7 >>
U karate-klubu Alfa prvo su trenirali samo pripadnici tadašnje specijalne policije Alfa, no sada su u istoj dvorani interventni policajci, iskusni karatisti, četverogodišnjaci i djeca za koje su roditelji mislili da neće moći ni skakati, a koja su danas državni prvaci.

Iz odore interventnog policajca u trenerski kimono Željko Fiškuš uskače već dvanaest godina. Interventni je policajac i osoba je s kojom nitko zasigurno ne želi imati bliski kontakt, no u dvorani je omiljeni trener karate-kluba Alfa.

Pročitajte i ovo Dijete s knjigom Festival knjiga "Pazi, knjiga!": Rastući trend ulaska u svijet čarolije razveselio i djecu i autore Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi

Policajac i trener Željko Fiškuš tvrdi kako nije strog, ali kako su djeca često iznenađena kada ga vide u policijskoj uniformi i kada se pitaju je li im on stvarno trener. Na treninzima rame uz rame treniraju i djecu s poteškoćama u razvoju, koja nemaju nimalo teškoća u titulama prvaka.

Polaznik treninga Toma pokazuje nam i pozdrav kojim čestita pobjedniku, a tako se pozdravljaju često jer je dvostruki državni prvak u parakarateu. Stipe je pak četverostruki u svojoj kategoriji, a prvak je i u tekvandou.

"Najbolje je kad vidite najmanjeg da pokazuje velikom dečku. Djeca nemaju predrasuda i to je najbolja stvar koja se može dogoditi", objašnjava Fiškuš.

Toma trenira s policajcima, a njegova mama s njima radi. Godinama joj je pravo mjesto za trening sina bilo pred vratima. "Ja ću reći da sam ja najviše sumnjala zbog prethodnog iskustva, gdje se on nije snalazio u klubovima, ali je zaključak da nije poanta u klubu, nego u ljudima", govori nam glasnogovornica PU zagrebačke Marija Goatti.

Trener Stefan Cvetanovski iz karate-kluba Alfa kaže kako, unatoč granicama koje roditelji postavljaju svojem djetetu, treneri ipak moraju dati onoliko koliko može dijete s poteškoćama, a kako dodaje, oni mogu sve.

U Alfe stižu već i četverogodišnjaci. Osim u parakarateu, rasturaju i u redovnim disciplinama. Ove godine imaju jedanaest državnih prvaka, a u prosjeku osvajaju 180 medalja godišnje. Djeca tvrde kako je to jer imaju dobroga trenera od kojega puno uče.

"Djeca vole trenirati u klubu, treniraju s policijom i to im je fora", kratko nam je kazao policijski zapovjednik Mario Bencek. I baš je fora što u Alfama nemaju nikakvih teškoća biti uspješni, uz ogromnu dozu tolerancije i jednakosti.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene