Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policajci kojima je Cvik pobjegao vraćeni na posao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun potvrdio je da su nekadašnji pomoćnik zapovjednika Policijske postaje u Korčuli Ante Livaja i inspektor Braco Roso nepravomoćnom odlukom MUP-ova Disciplinskog suda vraćeni na posao.

Livaji i Rosu je u srpnju prošle godine dok je sprovođen pobjegao Jakša Cvitanović Cvik pa je za njih i njihova tadašnjeg načelnika Ljubišu Pecotića zatražena najstroža kazna, odnosno bezuvjetni otkaz. No taj prijedlog nije prihvatio ni prvostupanjski ni drugostrupanjski sud pa su vraćeni na posao.

Pročitajte i ovo Ilustracija nepravomoćno Službenica godinama nije dolazila na posao u ministarstvo, a uredno joj isplaćivali plaću: Sud joj naredio da vrati novac Ilustracija Ocjena zaposlenika Ovo su najbolji poslodavci u Hrvatskoj, jedna vrsta kompanija napravila je znatan skok na ljestvici

Zlatko Mehun je istaknuo kako u dubrovačko-neretvanskoj
Policijskoj upravi nedostaju 664 policajca, a slično je i u ostalim dijelovima zemlje pa će MUP idući tjedan objaviti drugi natječaj za prekvalifikaciju 300 polaznika s područja čitave Hrvatske. Oni bi u idućih godinu dana na Policijskoj akademiji trebali steći policijsko zvanje i zaposliti se u MUP-u.

Kako bi se prevladao nedostatak kadrova, MUP je uveo program gradnje stanova za djelatnike policijskih postaja u kojima nedostaje policajaca i već pregovara s Istarskom županijom i gradom Dubrovnikom o ustupanju prostora za gradnju. Prema planovima cijena kvadratnog metra bila bi oko 800 do 900 eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene