Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radni posjet

Pogledajte kako premijer Plenković govori ukrajinski

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Andrej Plenković nalazi se u Ukrajini koju je posjetio kako bi sudjelovao na ukrajinsko-hrvatskom gospodarskom forumu. Ovo je prvi službeni posjet jednog hrvatskog premijera toj zemlji.

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković na ukrajinsko-hrvatskom gospodarskom forumu u Kijevu sastao se s najvišim ukrajinskim dužnosnicima, kojima je obećao daljnju potporu na njihovu europskom putu i unapređenje sveukupnih bilateralnih odnosa.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković REZULTATI ANKETE Tko će sastaviti Vladu? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Zoran Milanović i Andrej Plenković Donosi Provjereno Bili su uspješni studenti i kolege u ministarstvu, a danas se otvoreno preziru i vrijeđaju: Ovo je povijest odnosa dvojice najmoćnijih političara u zemlji

Predstavnici obiju država zaključili su da imaju izvrsnu perspektivu ostvarenja dobre suradnje u gospodarstvu, kulturi i znanosti. Dodajemo i da je ovo prvi službeni posjet jednog hrvatskog premijera toj zemlji.

"Da pokušamo učiniti sve kako bismo približili te partnere kako bi postojeću razmjenu koja je negdje oko 50 milijuna dolara digli na višu razini", rekao je Plenković.

''Ukrajina je nama prijateljska zemlja sa 45 milijuna stanovnika, prostorno gotovo 10 puta veća, dakle postoji veliki prostor za gospodarsku suradnju'', rekao je Luka Burilović - predsjednik hrvatske gospodarske komore.

"Očekujemo da Hrvatska i Ukrajina budu snažni partneri u Europi. Možemo otvoriti još mnogo točaka ne samo u sjevernoj već i u središnjoj Europi", kazao je Genadij Cizikov, predsjednik ukrajinske gospodarske komore.

Hrvatski premijer Andrej Plenković u Ukrajini je već prilično poznat. U 2015. njegovo se lice Ukrajincima često smiješilo s naslovnica novina. Bilo je to nakon što je postao predsjednik Delegacije Europskog parlamenta za tu zemlju, nedugo nakon ruske aneksije Krima. Danas je napravio novi iskorak progovorivši na jeziku domaćina.

U priloženom videu pogledajte kako hrvatski premijer zvuči na ukrajinskom jeziku.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene