Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NOVI PRAVNI ZAPLET

Veliku aferu otkrilo Provjereno: Podignuta optužnica protiv splitskog kardiokirurga zbog nesavjesnog liječenja

Dnevnik Nove TV doznaje kako je afera na splitskoj kardiokirurgiji, koju je otkrilo Provjereno, dobila novi pravni zaplet. Radi se o primanju mita na splitskoj kardiokirurgiji. Što se dogodilo javio je uživo iz Splita reporter Mario Jurič.

"Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu zbog osnovane sumnje u nesavjesno liječenje koje je proveo splitski kardiokirurg. Ta optužnica veže se za smrt gospodina Ivice Adžaipa  u splitskoj bolnici", izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič i dodao kako o optužnici treba odlučiti viši nadležni sud koji je može potvrditi, vratiti na doradu ili odbaciti.

Gospodin Adžaip bio je hospitaliziran 2018. u bolnici s više teških dijagnoza srca. Kad je otvorena istraga DORH je tada napisao da je unatoč toj dijagnozi kardiokirurg neopravdano odgađao njegov pregled, nije sastavio stručno mišljenje, nije pregledao nalaz CT-a niti naložio žurni premještaj na drugi zavod zbog operacije, kazao je reporter. DORH je dodao kako je to učinio jer je očekivao da će od njegove obitelji dobiti novac.

"Nakon što je od obitelji dobio mito od 1000 eura, poduzeo je određene liječničke poteze, ali je pacijent Adžaip preminuo", kazao je Jurič te podsjetio da je veliku aferu o primanju mita na splitskoj kardiokirurgiji otkrilo Provjereno.

Pročitajte i ovo Krešimir Škarica - 2 OSTAJE IZA REŠETAKA Branitelj Maje Šupe: "Javno mnijenje je dosta okrutno, loše i negativno intonirano prema njoj"

"Tada je pred kamere Nove TV stala gospođa Ljubica Adžaip. Ona je detaljno opisala cijeli slučaj kako je dala mito kako bi pokušala spasiti muža", kazao je Jurič te dodao kako za slučaj primanja mita protiv kardiokirurga Bulata podignuta optužnica i njemu se za taj predmet očekuje početak suđenja na splitskom županijskom sudu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uhićena zbog mita Dnevnik Nove TV istražuje: Što će biti s presudama šibenske sutkinje Maje Šupe?

"Kako doznajem, kardiokirurg još uvijek radi u splitskoj bolnici", zaključio je Jurič.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene