Obavijesti Video Pretražite Navigacija
povrijedio njihova prava

Podignuta optužnica protiv vlasnika apartmana u Zadru koji je otkazao sobu gay paru iz Brazila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slučaj otkazivanja apartmana u Zadru paru iz Brazila jer su gay dobilo je i pravni epilog. Protiv vlasnika apartmana Tomislava Gospića DORH je podignuo optužnicu jer je "povrijedio pravo oštećenika na dostupnost smještaja pod jednakim uvjetima kao drugim građanima".

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv Tomislava Gospića (66), koji je prošlog ljeta otkazao rezervaciju gay paru iz Brazila, za kršenje ljudskih prava i temeljnih sloboda, objavio je DORH.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera

"Muškarca se tereti da je 5. kolovoza 2018. kao vlasnik apartmana u Zadru, nakon što je prethodno Brazilac rezervirao za sebe i supruga smještaj u njegovom apartmanu, počinio kazneno djelo iako je znao da je zabranjeno uskratiti uslugu smještaja zbog spolne orijentacije.

Tereti ga se da je, kad mu je oštećenik preko aplikacije predočio da traži dupli krevet za gay par, preko iste aplikacije odgovorio oštećeniku da je odbijen i da on ne uzima homoseksualce u apartman te da otkaže svoju rezervaciju, čime je povrijedio pravo oštećenika na dostupnost smještaja pod jednakim uvjetima kao drugim građanima", piše u objavi DORH-a.

Fabian Vallim apartman Identity je rezervirao preko servisa Booking.com. Gospić ga je tražio da otkaže rezervaciju kada je saznao da se radi o gay paru, no Vallim je to odbio učiniti i umjesto toga prepisku s vlasnikom apartmana objavio na društvenim mrežama i obavijestio servis Booking.com koji je odmah Gospiću otkazao suradnju. Isto je učinio i drugi servis preko kojeg se oglašavao - Airbnb.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene