Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči viteških igara

Bulj emotivno o dolasku u Knin prije 27 godina: "To je moj najsretniji dan u životu. Neopisivo, osjećaj konačne slobode"

Aktualno Galerija Miro Bulj - 1 Miro Bulj - 1 Foto: DNEVNIK.hr Pripreme za Alku: Ilustracija - 5 Pripreme za Alku: Ilustracija - 5 Foto: DNEVNIK.hr Josip Gugić Josip Gugić Foto: DNEVNIK.hr Pripreme za Alku: Ilustracija - 4 Pripreme za Alku: Ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +6 Pripreme za Alku: Ilustracija - 3 Galerija 1/11 >>
U Sinju danas počinju alkarske svečanosti. Na trkalištu se 17 alkara kopljanika borilo za Baru, u subotu će se natjecati za Čoju, a u nedjelju je na rasporedu Alka.

Reporterka Dnevnika Nove TV Petra Buljan izvijestila je da je pobjednik 307. Bare Ivo Zorica. Za Dnevnik Nove TV govorio je i sinjski gradonačelnik Miro Bulj.

"Očekujemo da će gosti biti ugodno ugošćeni, a mi dobri domaćini", kazao je Bulj o nadolazećem susretu premijera i predsjednika u nedjelju na Alki.

"To je moj najsretniji dan u životu, kada sam sa svojim suborcima ugledao grad Knin. To je neopisiva emocija, osjećaj pobjede i konačne slobode - oslobođenja države", rekao je Bulj opisavši dolazak na Kninsku tvrđavu prije 27 godina, kada je i on bio ondje.

Što se tiče dolaska slovenskog predsjednika Boruta Pahora, Bulj je rekao da je to dobro za taj grad. "Bilo koji predsjednik da dođe, on podiže vidljivost", smatra Bulj te dodao da je ove godine u Kninu više gostiju nego proteklih godina.

Svi mladi, do 45 godina, bez nekretnine, imat će pravo na kandidiranje za sufinanciranje do 75.000 kuna, dodao je Bulj.

Konji iz vlastitog uzgoja

Uoči viteških igara, pripreme traju i na hipodromu gdje alkari obilaze svoje konje. Dio njih dolazi i iz alkarske ergele.

"Mi sad radimo s 14 konja, što mladih, što od tri ili četiri godine. U budućnosti računamo da bismo mogli imati sve konje iz svog uzgoja", rekao je poslovođa alkarske ergele Ante Poljak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Internacionalizacija manifestacije Na poziv Milanovića: Prvi put u povijesti Alku će pratiti neki strani predsjednik

Pratnja barjaktara, Josip Gugić, rekao je za Dnevnik Nove TV kako je bitno da konj vjeruje u jahača iznad sebe. "Da je opušten s njim, da razumije što mi tražimo od njega. To sve radimo kroz trening", zaključio je Gugić. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene