Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kad će pravo proljeće?

Vrijeme se pobunilo na prvi dan proljeća: Hladno je, snježno i zimski, no dan je odsad dulji od noći

Aktualno Galerija Prvi dan proljeća 2021. - 4 Prvi dan proljeća 2021. - 4 Foto: DNEVNIK.hr Prvi dan proljeća 2021. - 1 Prvi dan proljeća 2021. - 1 Foto: DNEVNIK.hr Prvi dan proljeća 2021. - 2 Prvi dan proljeća 2021. - 2 Foto: DNEVNIK.hr Prvi dan proljeća 2021. - 3 Prvi dan proljeća 2021. - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Prvi dan proljeća 2021. - 5 Galerija 1/6 >>
U subotu u 10 sati i 27 minuta službeno je počelo proljeće, iako su vremenske prilike sve, samo ne proljetne. Sivim oblacima prkose magnolije na Tomislavcu i označavaju početak proljeća.

Prvi dan proljeća nije baš kako smo ga zamišljali, ali stiglo je. Priroda se polako budi, mnoge krošnje već su procvale, mada temperatura nije baš visoka, osobito posljednjih dana, količina sunčeva zračenja već je dovoljna za cvjetove. Svijetli i tamni dio dana traju jednako i svaki sljedeći dan svjetla će biti više nego tame. Toplina nam stiže tek idući vikend, tako da će vrijeme ipak malo kasniti za kalendarom.

Pročitajte i ovo Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg Slika nije dostupna I dalje hladna jutra Stiglo je proljeće: Prognoza otkriva kada možemo očekivati i takve temperature

Tako nas u središnjoj Hrvatskoj očekuje promjenjiva naoblaka koja će prema večeri prelaziti u susnježicu i snijeg. Bit će vjetrovito uz najvišu temperaturu do šest stupnjeva. Djelomice sunčano i promjenjivo bit će i u Slavoniji. Puhat će umjeren i jak sjeverac i sjeveroistočnjak, a kao i na zapadu, ni ovdje temperatura neće prijeći šest ili sedam stupnjeva. Uz vjetar, činit će se i hladnije.

Na sjevernom Jadranu i u gorju promjenjivo. Navečer je ponovno u gorskoj Hrvatskoj moguć slab snijeg. Puhat će umjeren i jak sjeveroistočnjak, na moru jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima. Temperatura u gorju oko dva, a na sjevernom Jadranu desetak stupnjeva.

U Dalmaciji oblačnije prema kraju dana kad je, uglavnom južnije moguće malo kiše. Tijekom dana promjenjivo uz jaku buru. Temperatura od devet do trinaest stupnjeva.

Kada nam stiže pravo proljeće?

U ponedjeljak u većini zemlje umjereno do pretežno oblačno, u gorju i u Slavoniji uz mogućnost za još malo susnježice ili snijega. Prema sredini tjedna nešto više sunca, uglavnom bez oborina te u srijedu i malo toplije. Pri tom će i vjetar slabjeti, ali tek od utorka.

Na Jadranu će prevladavati sunčano, jedino još u ponedjeljak uz promjenjivu naoblaku lokalno će biti šansi za malo kiše. Puhat će jaka i olujna bura s orkanskim udarima, malo će oslabjeti u utorak, potom više u srijedu.

Prema sredini tjedna i na moru toplije, dok prava toplina u naše krajeve stiže, kako se čini, slijedeći vikend.

Više o vremenu idućeg tjedna doznajte iz videa u našoj galeriji i tekstu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene