Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Kazalište Ivana pl. Zajca

U budućoj prijestolnici kulture WC-i u HNK-u i dalje ne rade: "Sve ovdje vapi za obnovom"

Riječki HNK (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Riječki HNK (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Riječki HNK (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Riječki HNK (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Riječki HNK (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Riječki HNK (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Riječki HNK (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/3 >>
Dnevnik Nove TV već je izvještavao o WC-ima izvan funkcije u Kazalištu Ivana plemenitog Zajca u Rijeci. I dok se grad priprema za titulu europske prijestolnice kulture, Dnevnik Nove TV provjerio je se događa s kazalištem koje vapi za obnovom.

Između glumačkih proba riječkim kazalištem odzvanja buka alata i majstora. Počela je sanacija sanitarnih čvorova. ''Trenutno su ovdje bili muško i ženski WC s po jednom školjkom. Sada je ideja daima samo ženska strana gdje će se osigurati više WC-a'', kaže Alen Vukelić, upravitelj tehnike HNK Ivan pl. Zajc. Muški WC još je na čekanju, a u kazalištu je trenutačno izvan funkcije 5 WC-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Slijedi obdukcija Muškarac pao iz čamca i poginuo, policija istražuje uzrok smrti Podizanje brane u Hrvatskoj Kostajnici Vodostaj u stalnome rastu VIDEO Pripreme za obranu od poplave u Hrvatskoj Kostajnici: "Napokon i mi imamo branu"

U ložama u predstavama uživa najuglednija publika, no na mezaninu ne mogu koristiti niti jedan sanitarni čvor jer još uvijek ne rade. Za ovu obnovu grad je osigurao 427.000 kuna. Projektna dokumentacija gotova je i za ostale WC-e, no čeka se novac.

''Sanitarni čvor za invalide planira se u narednim godinama, planiramo u 2020. godini. Hoće li to biti i u kojim vrijednostima, reći će proračun'', kazao je Marin Čaušević s Odjela za gospodarenje imovinom grada Rijeke.

Kazalište vapi za obnovom

Dio gledališta obnovljen je donacijama građana. Ipak, kazalište vapi za cjelovitom obnovom. ''Sve je iz 80-ih godina. Mi stalno ulažemo u održavanje toga, ali to naravno ima svoj vijek i samo je pitanje trenutka kada će prestati raditi'', govori Alen Vukelić.

Dva nova WC-a kazalište će dobiti početkom iduće godine. Tako će bar jedan dio najkulturnije zgrade u Rijeci u punom sjaju dočekati titulu Europske prijestolnice kulture.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene