Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u Soči otputovala predsjednica

Plenković: "Nadam se da će Hrvatska proći dalje, pa da i neki drugi od nas mogu u Rusiju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uoči večerašnje utakmice četvrtfinala Svjetskog nogometnog prvenstva u Sočiju, u kojem će se sučeliti Hrvatska i Rusija, hrvatski je premijer Andrej Plenković rekao u subotu u Sofiji da "srce cijele srednje Europe kuca za Hrvatsku".

Plenković je u Sofiji sudjelovao na sastanku na vrhu šefova vlada zemalja srednje i istočne Europe i Kine, na kojem je neko vrijeme neformalno razgovarao s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, te s premijerima Slovačke i Češke.

Pročitajte i ovo Andrej Babiš (Foto: AFP) Neće biti iznimaka Češka neće primati izbjeglice: "Imamo siročad i u našoj državi" Bez konkretnih rješenja za Uljanik (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Zabrinutost nakon susreta s premijerom Atmosfera u Uljaniku je napeta: ''Ljudi su jednostavno ogorčeni''

Na novinarsko pitanje o čemu su razgovarali, uz osmijeh premijer Plenković je kazao: "Uglavnom, jedno toliko srčano iskazivanje podrške hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji od svih kolega", nabrojavši Orbana, slovačkog premijera Petera Pellegrinijea, češkog Andreja Babiša i slovenskog tehničkog premijera Mire Cerara.

"Važno je da hrvatska javnost shvati da naša reprezentacija igra naravno za Hrvatsku, ali.. imam dojam da danas srce cijele srednje Europe kuca za Hrvatsku".

Plenković je već u petak poslao igračima dobre želje. "Prije svega želim uspjeh i pobjedu hrvatskoj reprezentaciji", rekao je Plenković novinarima u Sofiji u petak.

Kako ovaj puta u Rusiju ponovno ide Predsjednica, Plenković je također izrazio nadu da će Hrvatska proći dalje pa bi onda u Rusiju, kako je rekao mogli otići "i neki drugi od nas".

"Ako pobjedimo sutra bit će još najmanje dvije utamice pa ćemo to onda sigurno iskoristiti", naglasio je. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene