Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Treba im pomoći"

PLENKOVIĆ NA STRANI MAKEDONACA 'Treba ubrzati njihov put u EU"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Europska unija ima veliku odgovornost za stabilizaciju situacije u Makedoniji i njezinu europsku budućnost koju mora ubrzati", smatra Plenković.

Europska unija ima veliku odgovornost za stabilizaciju situacije u Makedoniji i njezinu europsku budućnost koju mora ubrzati, rekao je u raspravi u Europskom parlamentu posvećenoj makedonskoj krizi eurozastupnik HDZ-a Andrej Plenković.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Plenković je snažnu podržao Makedoniji na njezinom europskom putu i rekao kako mu je žao da Makedonija, koja je još 2000. godine na Zagrebačkom sastanku na vrhu parafirala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, 15 godina poslije nije otvorila pristupne pregovore s EU unatoč šest preporuka Europske komisije. Naglasio je kako je to loše, jer je ta frustracija, kao i blokada članstva u NATO-u 2008. godine, dio uzroka recentnih zbivanja u Makedoniji.

'Brojka odlazaka u inozemstvo 'raste kao kvasac' jer je Hrvatska u izbornoj godini'

Plenković je mišljenja kako bi makedonska opozicija trebala sudjelovati u radu Sobranja, umjesto da ga mjesecima bojkotira. Istodobno vladajuća stranka bi u postojećim okolnostima trebala pokazati političku odgovornosti za pojave koje nisu dobre. Izrazio je sućut zbog poginulih policajaca u terorističkom napadu u Kumanovu, te napomenuo kako je dobro da albanske etničke stranke nisu podržale provokacije.

Izlaganje je zaključio rekavši kako je velika odgovornost na Europskoj uniji da se na učinkovit način ubrza europski put Makedonije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene