Obavijesti Video Pretražite Navigacija
cijene nikoga nisu omele

Velika očekivanja od sezone: Planule rezervacije za skijanje, a i zimska prognoza naklonjena je Hrvatima

Aktualno Galerija Skijanje - 4 Skijanje - 4 Foto: DNEVNIK.hr Skijanje - 3 Skijanje - 3 Foto: DNEVNIK.hr Skijanje - 2 Skijanje - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Skijanje - 1 Galerija 1/4 >>
Temperature su još visoke, uživamo u ugodnom vremenu, no da su skijaši već počeli razmišljati o omiljenoj zimskoj aktivnosti, svjedoče i rezervacije koje su planule. Izgledno je ponavljanje rekordne 2019. godine, pa, čini se, više cijene nikoga nisu omele. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Srna Bijuk.

Ovih dana servisi za skije, kao i trgovine, otvorili su svoja vrata. Počinje priprema za sezonu skijanja, pa su već počele i rezervacije.

Pročitajte i ovo Kruzer u Splitu Počela sezona U Splitu sve vrvi gostima: "Hoteli i privatni iznajmljivači vrlo su zadovoljni brojkama" Skijalište Cervinia u Italiji Talijansko skijalište VIDEO Drama u žičari: Jak vjetar gotovo otkinuo gondole pune putnika

"Već sam jučer uplatila aranžman i spremam se u Francusku. Ona najrazvikanija francuska skijališta, to je već popunjeno, ali ova manja imaju još mjesta", kaže Suzana Pongrac iz Zagreba.

Skijaši iz Hrvatske najviše će u Francusku, Italiju, Austriju. Popularne su i ove godine BiH, Slovenija, dio skijaša će i u Slovačku. No, kamo god išli, aranžmani su skuplji, u prosjeku za 15 posto, trošit će se od 10.000 do 20.000 kuna. Ne pomaže ni to što su školski praznici vezani za najskuplje dane oko Nove godine.

"Kad je Nova godina, cijena je višestruko veća i oni kojima je baš potrebno da idu u vrijeme školskih praznika, ići će, a drugi će ići tjedan dana poslije ili kroz vikende po sezoni. Italija najviše prednjači što se tiče cijena skipassova", kaže Nino Stančić Vidrač iz Hrvatske udruge ljubitelja skijanja.

A skuplja je i oprema. Cijena skija u visokom rangu ide i do 6000 kuna.

"S obzirom na to da je sve poskupjelo, tako i to, sama proizvodnja, nabava i sve ostalo, za neki postotak je poskupjelo. Nekakvih 15-ak posto, sigurno", kaže Ena Zgrebec, voditeljica prodaje.

No, čini se da to nikoga nije omelo. Ove godine, prve nakon pandemije, skijališta će biti puna.

"Očekujemo da se ta putovanja dovedu do 2019. kao što se turizam u Hrvatskoj doveo", kaže Boris Žgomba, predsjednik Udruženja putničkih agencija.

Bruse se skije, a pancerice isprobavaju i početnici. Iako cijene nisu idealne za učenje skijanja jer i škole poskupljuju, ova sezona na skijalištima počinje bez ikakvih ograničenja.

"Mi idemo u četvrtak, nas 40-ak, zasad COVID mjera nema i vjerujem da će tako i ostati", kaže Stančić Vidrač.

Najvažnije je da bude snijega, a zimska prognoza kaže da će baš tamo gdje Hrvati najviše skijaju uvjeti biti idealni.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene