Obavijesti Video Pretražite Navigacija
govor mržnje

Sramotna objava pizzerije iz Samobora: "Nećemo zaposliti četnika iz Niša i ne želimo grad nagrditi s tim 'crnima'"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Poruka jedne pizzerije u Samoboru, puna govora mržnje, širi se društvenim mrežama. Vlasnik lokala ne želi zaposliti strane radnike iako mu nedostaje pizzamajstora, a svoju je odluku objasnio vrlo pogrdnim riječima.

U sramotnoj objavi punoj govora mržnje vlasnik pizzerije Lockdown u Samoboru navodi kako neće zaposliti strane radnike iako mu nedostaje pizzamajstor jer mu se na oglas javljaju "Pakistanci, Bangladešani i četnici iz Niša".

Dodaje kako ne želi grad "nagrditi s tim crnima" te pita je li "zbog zarade vrijedno dovlačiti kod nas i našoj djeci ostaviti ovakvu gamad da ih terorizira".

Pročitajte i ovo Ante Vlašić i Paula Klaić Saulačić Nedostatak radne snage Turisti preplavili Jadran, no ima li ih tko poslužiti? "Krenuli smo kasno u tu priču, ali država mora..."

Pročitajte i ovo Restoran - 1 Epidemiološki pa ekonomski problemi Ugostitelji se još nisu oporavili od prošle, a stigla nova kriza: "Ako se nešto ne poduzme, korona će izgledati kao dječja igra"

"Očito su normalni radnici otišli u Irsku", stoji u objavi, koju prenosimo bez intervencija u način pisanja:

"Kako dodatno nebi nagrdili naš Samobor s tim crnima (zaista ih je previše i grdo ih je vidjeti sa vrećicama punih alkohola,dok idu iz dućana, a domaći i stariji ljudi prelaze na drugu stranu ulice), morati ćemo prilagoditi trenutnim kapacitetima radno vrijeme (...) Isto tako nam ne pada na kraj pameti zaposliti četnika iz Niša,a u prilogu pogledajte situaciju iz Danske,pa prosudite sami dali je zbog zarade vrijedno dovlačiti kod nas i našoj djeci ostaviti ovakvu gamad da ih terorizira!"

"Sad će se naravno javiti udruge za zaštitu majmuna i ostalih životinja,a i sveprisutni milorad pupovac, koji će stati u obranu ovih koje ne želimo…", navodi se, između ostalog, u objavi, koja je u međuvremenu uklonjena s društvenih mreža, ali je objavljen i njezin nastavak.

Ilustracija objava pizzerije na društvenim mrežama (Foto: DNEVNIK.hr)

Ilustracija Objava pizzerije na društvenim mrežama (Foto: DNEVNIK.hr)

Na naš upit o ovoj situaciji vlasnik pizzerije Matija Fresl kaže da pizzamajstora nema, ali da stoji iza toga da ih neće zaposliti i to je to. Radije će skratiti radno vrijeme, kaže, i dodaje da su reakcije građana na ovu njihovu odluku pozitivne i da su oduševljeni.

Pročitajte i ovo Ştrana sezonska radnica - 1 NE SAMO U TURIZMU Iz Nepala u porečki kamp: Strani radnici spašavaju sezonu, pogledajte koliko je dozvola izdano - "Zadovoljni smo, jako su vrijedni"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ispričao se? Samoborska gradonačelnica podijelila fotografiju koja je sve zgrozila: ''Ovo je mladež koja jedino što zna je uništavati tuđe''

Iz Ureda gradonačelnice grada Samobora Petre Škrobot osudili su ovakav oblik komunikacije te su naglasili da Grad u svakom slučaju "osuđuje svaki oblik netrpeljivosti, diskriminacije i govora mržnje". Međutim, o daljnjim akcijama nisu mogli nagađati jer je riječ, kako kažu, o privatnom vlasniku ugostiteljskog objekta.

Iz policije se još nisu očitovali o ovom slučaju.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene