Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

NAKON DOGOVORA OPORBE

Planira li ministar Beroš dati ostavku? "Ne zanima me zadržavanje fotelje ministra pod svaku cijenu, no..."

Oporba će pokrenuti opoziv ministra zdravstva Vilija Beroša. Ministra smo pitali planira li dati ostavku.

U Saboru se sastala oporba kako bi razgovarala o SDP-ovoj inicijativi za opoziv ministra zdravstva Vilija Beroša. Šef SDP-a Peđa Grbin izjavio je nakon sastanka da će ministru Berošu dati vremena da razmisli o svemu i procijeni ima li smisla da ostane ministar. Ako sam ne odstupi, oporba će pokrenuti postupak opoziva. 

Ministra Beroša zamolili smo za komentar zahtjeva oporbe. Beroš kaže kako ga ne zanima zadržavanje fotelje ministra pod svaku cijenu, no da nema običaj napuštati nedovršeni posao.

Njegov odgovor prenosimo u cijelosti: 

"Politička pozicija oporbe je tu da propitkuje i kritizira. S konstruktivnim kritikama nikada nisam imao problem, dapače, doživljavam ih kao poticaj.

Međutim, imam problem s neutemeljenim optužbama i insinuacijama koje su se baš zgodno intenzivirale upravo uoči lokalnih izbora. Nije ni to novost na političkoj sceni, ali opet moram primijetiti da se u ovom periodu oporba neuobičajeno koncentrirala na resor zdravstva i mene osobno.

To ne mogu prihvatiti jer se više od godinu dana intenzivno borimo s epidemijom COVID-19, koja se ne može usporediti s niti jednim ranijim izazovom. To nije isprika, već konstatacija postojećeg stanja, u sklopu kojeg se istovremeno provode aktivnosti prema restrukturiranju sustava u smjeru dugoročne održivosti.

Manevri oporbe samo nas udaljavaju od tog cilja i pitam se koliko je spremna poduprijeti stvarne promjene u naslijeđenom sustavu zdravstva da bi svim hrvatskim građanima bilo bolje.

Imali su svoju priliku rješavati postojeće probleme, čemu nismo svjedočili. Dapače, svojim nečinjenjem dali su doprinos produbljivanju postojećih problema. Ne zanima me zadržavanje 'fotelje' ministra pod svaku cijenu, no nemam običaj napuštati nedovršeni posao.

Problemi u zdravstvu ne rješavaju se odlascima ministara zdravstva, već nacionalnim konsenzusom svih političkih opcija", stoji u odgovoru ministra. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene