Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbacio sve optužbe

Petrović na ispitivanju u policijskoj upravi Ljubuški

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kontroverznog poduzetnika Blaža Petrovića, koji je uhićen u BiH na temelju Interpolove tjeralice, od četvrtka ujutro u Ljubuškom ispituju pripadnici Policijske uprave Federacije BiH, izjavio je glasnogovornik federalne policije Robert Cvrtak.

Vlasti u Hrvatskoj sumnjiče Petrovića za zloporabu položaja. Iako su lokalni mediji naveli kako je tijekom jučerašnjeg dana prebačen u ekstradicijski pritvor u Sarajevu, Petrović je tijekom noći zadržan u Policijskoj upravi u Ljubuškom.

Pročitajte i ovo Nožem usmrćen mladi Splićanin - 2 privedena trojica braće Nakon napada u Splitu ubojica je ostao pokraj žrtve držeći nož u ruci: Čuje se kako netko viče "zovi hitnu", a on samo stoji na mjestu Odvjetnici Mate Matić i Dubravka Krklec nakon stravičnog požara VIDEO Odvjetnici otkrili za što se tereti Bedu: "Ovo je nešto neobično..."

Nakon ispitivanja donijet će se odluka hoće li Petrović biti pušten ili zadržan u pritvoru, dodao je Cvrtak. Ako posjeduje dvojno državljanstvo, hrvatsko i bosanskohercegovačko, a protiv njega se u BiH ne vodi sudski postupak, u dogovoru s tužiteljstvom BiH, Petrović će biti pušten na slobodu i neće biti prebačen u Sarajevo.

Protiv odbjeglog kontroverznog poduzetnika i njegove suradnice Vesne Kvartuč krajem travnja na zagrebačkom Županijskom sudu pokrenuta je istraga i određen im je jednomjesečni pritvor zbog sumnje da su zlouporabama nezakonito 'zaradili' 9,6 milijuna kuna, a za Petrovićem je raspisana i sudska tjeralica.

>> U Bosni i Hercegovini uhićen Blaž Petrović

>> Blaž Petrović u bijegu, suradnica uhićena

Petrovića i njegovu suradnicu, direktoricu tvrtke 'Morovnik' tereti se za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno da su od rujna 2003. do lipnja 2004. osmislili i realizirali više fiktivnih pravnih poslova s više fizičkih i pravnih osoba te da je Petrović u konačnici pritom nezakonito pribavio 9,6 milijuna kuna. Fiktivni pravni poslovi odnosili su se na zaključivanje neosnovanih ugovornih odnosa o ustupu, namirenju i preuzimanju potraživanja, davanju i primanju pozajmica kao i na druge pravne poslove koji nisu evidentirani u poslovnim evidencijama.

Petrović je prije policijske akcije napustio Hrvatsku, a nagađalo se da je u BiH, odakle je rodom i čije državljanstvo također ima. On se nakon pretrage njegove kuće i poslovnih prostora u Zagrebu javio medijima i rekao da će se vratiti u Hrvatsku kad se za to 'steknu uvjeti'. Odbacio je sve optužbe da se bavi kriminalom i da njegove tvrtke posluju nezakonito.

Kontroverzni poduzetnik do sada je u više navrata optužen, među ostalim, i na suđenju tzv. maloj mafiji, zbog višemilijunskih iznuda, prijetnji i protupravnih naplata, no nikada nije pravomoćno osuđen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene