Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TKO ĆE NA ČELO STRANKE

Hoće li Peđa Grbin biti novi čelnik SDP-a: "Riječ je o čovjeku koji ima veliko iskustvo i koji se pokazao kao marljiv zastupnik, ali…"

Peđa Grbin - 1
Peđa Grbin - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Peđa Grbin - 1 Peđa Grbin - 1 Foto: DNEVNIK.hr Biljana Borzan Biljana Borzan Foto: DNEVNIK.hr Davor Bernardić Davor Bernardić Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Hajduković Domagoj Hajduković Foto: DNEVNIK.hr +1 Peđa Grbin - 3 Galerija 1/6 >>
SDP-ov Peđa Grbin nakon velikog uspjeha na parlamentarnim izborima najavio je kandidaturu za mjesto predsjednika stranke. Dobio je već i podršku od nekih kolega.

Nakon debakla na parlamentarnim izborima i povlačenja Davora Bernardića s čela stranke, SDP traži novo vodstvo. Prvi je svoju kandidaturu istaknuo Peđa Grbin. Kaže kako ga na to obvezuje velik broj glasova koje je dobio u nedjelju i koji su ga s posljednjeg mjesta na listi ipak doveli do saborskog mandata.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Barbara Štrbac Najavio promjenu Grbin otkrio hoće li poštovati odluku Ustavnog suda i naglasio: "To je životinja stjerana u kut" Peđa Grbin Izborna godina Grbin vjeruje da Plenković sebi namješta datum izbora: "Trebali bi biti što prije da se ove lopine maknu s vlasti"

Peđa Grbin bio je jedan od najžešćih kritičara Davora Bernardića i jedan od četvorice članova predsjedništva stranke koji su zbog toga i suspendirani. No, u razjedinjenom SDP-u očekuje se još kandidata za predsjednika stranke.

"Ja nakon ovakvog rezultata nemam više pravo stajati po strani i praviti se da me se sve ovo oko mene ne tiče. Ja imam obvezu biti pokretač, ja imam obvezu biti motivator, ja imam obvezu krenuti prvi i pozvati svoje kolegice i kolege da krenu za mnom u stvaranje prvo novog SDP-a, a onda nove Hrvatske", izjavio je Grbin.

Europarlamentarka Biljana Borzan potvrdila je da je za nju Grbin dobar kandidat jer je riječ o čovjeku koji ima veliko iskustvo, a koji se pokazao kao marljiv zastupnik. Ipak, ističe kako će se još morati dokazati kao onaj koji okuplja, što nije lako.

"Ja vjerujem da će i ovaj kandidacijski ciklus iznjedriti zapravo puno kandidatura i da ćemo moći stvarno birati najbolje od najboljeg", uvjeren je Domagoj Hajduković koji o konkretnim imenima ipak nije želio govoriti.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene