Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjet Slavoniji i Podravini

Andrija Jarak saslušao probleme pčelara i poduzetnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Andrija Jarak posjetio je i Podravinu i Slavoniji. S proizvođačima meda razgovarao je u Virovitici, dok je u Pleternici saslušao probleme poduzetnika.

Slavko Švraka živi u Virovitici i bavi se pčelarstvom. Zapošljava oko 28 djelatnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za arbitražu ne žele čuti JARAK U VAŠEM DVORIŠTU: Na što su se savudrijski ribari požalili Andriji Jarku? Slika nije dostupna U posjetu Krku i Pagu JARAK U VAŠEM DVORIŠTU Napokon znamo odgovor na vječnu dvojbu

'Ja mislim da je naš med u Hrvatskoj među najkvalitetnijim jer mi tu imamo raznih paša, od Slavonije pa sve do Jadranskog mora', rekao je Slavko Andriji Jarku.

PROVJERIO ANDRIJA JARAK Koji problemi muče poduzetnike i poljoprivrednike u Zagorju?

Pitanje koje je, pred parlamentarne izbore, postavio političarima vezano je za uvozni lobi: 'Ne znam može li se to spriječiti i kakva je situacija, ali mislim da ne bi trebali uvoziti med kada ga ima na našem tržištu."

ODGOVORI:

'Jedini i najkvalitetniji način kako se možemo boriti protiv toga je s jedne strane pojačati inspekcije, i kontrolirati stvarno da ti proizvodi koji se nalaze na policama zadovoljavaju sve one najviše standarde kvalitete', odgovor je Tihomira Jakovine (SDP).

'Zaštititi med oznakom zemljopisnog porijekla ili izvornosti, koji upravo tom proizvodu daje veću tržišnu vrijednost', smatra Ana-Marija Petin (HSS).

'Nažalost u Hrvatskoj se gleda ono što je jeftinije pa tako i taj uvozni med nađe mjesto na našim policama i naši kupci nemaju novca, pa takav med ima veliku prođu', kaže Mato Mlinarić (Nezavisni seljaci Hrvatske).

Ante Barbarić poduzetnik je iz Pleternice. Ima alatnicu, a u gradnju hale do sada je uložio 70 tisuća eura. Mislio je da može graditi, ali, kaže, odustaje.

Na što su se savudrijski ribari požalili Andriji Jarku?

'Poduzetnik mora čekati po godinu dana papire. Zašto poduzetnik mora tako dugo čekati? Uz to papirologija, elaborat za taj kredit - 450 stranica, to je knjiga. Je li to nužno, sve se može skratiti na 40-50 stranica', njegovo je pitanje za političare.

ODGOVORI:

'Budući da dajemo do dva milijuna eura odnosno 15 milijuna kuna za izgradnju tvornice, odnosno 10 milijuna kuna za izgradnju hotela, smatram da se isplati za besplatnih 15 milijuna kuna svu tu dokumentaciju prikupiti i dokazati', odgovorio je Dijane Bezjak (SDP).

Poduzetnici iz Ravne Gore te drvoprerađivači iz Perušića otkrili što zamjeraju političarima

'Trebamo nove zakone koji će pojednostavniti procese. Da se ne radi tisuću papira za jednu stvar, da ne mora čovjek šetati od vrata do vrata, da čovjek na jednom šalteru preda zahtjev i da ga službenik nazove za 10 dana i kaže vaši su papiri gotovi', smatra Branko Hrg (HSS).

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene