Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ne dovoditi u zabludu"

Papa Franjo odobrio hodočašća u Međugorje, ali napominje: "Treba paziti da se to ne tumači kao priznanje..."

Međugorje (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr) - 2
Međugorje (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr) - 2 Foto: Arhiva/Dnevnik.hr
Papa Franjo ističe kako događaji u Međugorju još moraju biti ispitani od strane crkve

Papa Franjo odobrio je hodočašća u Međugorje, ali uz napomenu kako se ona ne smiju tumačiti kao priznanje događaja to jest ne dovoditi u zabludu.

Pročitajte i ovo Papa izgledao bolje na tjednoj audijenciji Pozdravio vjernike Papa Franjo izgledao bolje na tjednoj audijenciji Fra Marinko Šakota, međugorski župnik vjernici oduševljeni Međugorje dočekuje novog papinog vizitatora: "Dobit će određena izvješća prije nego dođe tako da će odrediti prioritete..."

To znači kako će od sada pa nadalje biskupije i župe moći službeno organizirati te neće više biti samo u „privatnom“ obliku kao što je to do sada bilo.

"Papa Franjo je odredio da je moguće organizirati hodočašća u Međugorje uvijek pazeći da ne budu tumačena kao priznanje poznatih događaja koji još zahtjevaju ispitivanje sa strane crkve, tj da ne stvaraju na bilo koji način zabludu i dvosmislenost u doktrinalnom smislu.

Isti kriterij moći će biti primjenjen na pastire svakog reda i stupnja koji žele poći u Međugorje i tamo slaviti i suslaviti na svečan način", navodi se u priopćenju. 

Papino odobrenje objavljeno je danas na jutarnjoj misi u Međugroju na kojoj su između ostalog bili apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Luigi Pezzuto i mons. Henryk Hoser, apostolski vizitator Svete Stolice s posebnom ulogom za Međugorje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene