Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Paklene vrućine u Hrvatskoj

Blizu smo obaranja rekorda po potrošnji struje, no na nekim plažama nema kupanja zbog opasnosti od fekalija

Klima uređaji/Ilustracije (Foto: Dnevnik.hr)
Klima uređaji/Ilustracije (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Klima uređaji/Ilustracije (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Na splitskom i dubrovačkom području danas je na snazi vrlo velika opasnost od toplinskog vala. Mnogim kupačima to ovdje kao da ništa ne znači.

No, kod Dubrovnika se neki danas neće moći kupati. Naime, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije upozorio je kako je na plaži Srebreno u Župi dubrovačkoj došlo do kratkotrajnog onečišćenja mora fekalijama. Kupanje se tamo ne preporučuje.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

U srijedu je dramatičan apel uputila splitska hitna pomoć jer je imala povećani broj intervencija. Danas u Hitnoj kažu kako imaju znatno manje intervencija. Bilježi ih se i do trideset posto manje. Vlada zatišje.

Nadajmo se da se mnogi pridržavaju uputa liječnika o kojima danima i mjesecima govorimo neprestano.

Od vrućina mnogi se brane klima uređajima, pa je i pojačana potrošnja struje diljem zemlje. Hrvatska nije daleko od obaranja rekorda iz kolovoza 2017. godine. Maksimalna potrošnja struje po satu u četvrtak je iznosila 2.861 megavat sati, rekord iznosi 3.079.

Direktor HOPS-a Danko Blažević rekao je kako se pojačano troši struja i na kopnu i na moru, ali više na moru. "Kako je dosta Hrvata otišlo na more, a tamo je i najveći broj turista, najviše se struje troši u primorskim krajevima", rekao je Blažević i dodao kako se najviše struje troši oko 13 i 14 sati, kada su i najveće temperature.

Napominje kako je potrošnja veća od 15 do 20 posto u odnosu na period prije koji je bio hladniji. Ističe i da nema straha da će kućanstva prijeći u višu tarifu ukoliko im istovremeno radi više uređaja.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Aktualno "Najgore tek dolazi": Vrućine u Europi izazivaju šumske požare i zdravstvene probleme Požar, Ilustracija (Foto: PAU BARRENA / AFP) Požar, Ilustracija (Foto: PAU BARRENA / AFP) Foto: PAU BARRENA / AFP Požar, Ilustracija (Foto: PAU BARRENA / AFP) Požar, Ilustracija (Foto: PAU BARRENA / AFP) Foto: PAU BARRENA / AFP Požar, Ilustracija (Foto: Handout / Bombers Generalitat Catalunya / AFP) Požar, Ilustracija (Foto: Handout / Bombers Generalitat Catalunya / AFP) Foto: Handout / Bombers Generalitat Catalunya / AFP +0 Požar, Ilustracija (Foto: Handout / Bombers Generalitat Catalunya / AFP) Svijet "Najgore tek dolazi": Vrućine u Europi izazivaju šumske požare i zdravstvene probleme 1/4 >>
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene