Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PO IZBORU PACIJENATA

Oni su hrvatski najdoktori: "Jedna žena je nakon operacije ugledala svoje unuke prvi put. Tad se osjetiš korisnim"

Pacijenti su izabrali najdoktore 2020. Portal Najdoktor.com laureate objavljuje tradicionalno već 7 godina, zbrajajući komentare zadovoljnih pacijenata.

Zahvalni pacijenti biraju najdoktore koji iskreno zahvaljuju pacijentima.

Pročitajte i ovo Robert Buljubačić, Svjetlana Brborović i Marijo Drlje (Foto: Ana Pejičić Dejanović) Svjetlana Brborović i Robert Buljubašić Pacijenti su izabrali: Ovo su najsestra i najliječnik 2017. godine Slika nije dostupna Po preporukama pacijenata Objavljen je popis najboljih liječnika u Hrvatskoj za 2016. godinu

"Meni je teško reći zašto su me odabrali, ono što ja razmišljam da se prema svakoj osobi mora odnositi s poštovanjem, treba se odnositi prema njemu i njegovom problemu s najdubljim poštovanjem", kaže Tihana Jendričko, psihijatrica Klinike za psihijatriju Vrapče.

Oftalmolog Šarić kaže da mu je žao što u najdoktoru nema kategorije COVID doktori, ali ponekad se i on osjeti korisnim.

"Žena godinama nije vidjela, ali kako godinama nije išla oftalmologu bila je proglašena slijepom, nakon operacije ugledala je svoje unuke koje nije vidjela nikad i to je jedna situacija, kad se čovjek ipak osjeti korisnim", kaže Dean Šarić, oftalmolog KB Sveti Duh. A još kad je tih unuka 10…

Kardiokirurg docent Igor Rudež kaže da neki drugi posao, osim sa srcem, nikad ne bi želio raditi. Ali pacijente prije transplantacije ne želi vidjeti, praznovjerja radi.

Kardiokirurg KB Dubrava kaže da se ne zamišlja na pacijentovom mjestu. "Zapravo ne i nastojim se ne poistovjećivati s pacijentima jer tada bismo izgubili jedan profesionalni odnos, ali suosjećati s njima svakako da".

A da svoje nove zube nakon mukotrpnih zahvata pacijenti ne usmjere prema stomatologu, nego se njima osmjehnu stomatologu...

"Kada se nasmiju i praktički krenu u novi život to je prava sreća koja vas tjera iz dana u dan", kaže Filip Štimac, specijalist oralne kirurgije.

Dječja onkologinja KBC-a Rijeka, kaže radi višestruko zahtjevan posao.

"I lijepih i ružnih trenutaka postoji, puno je na sreću, češće, onih vrlo lijepih jer je 80% djece s malignim bolestima izlječivo", kaže Jelena Roganović, dječja onkologinja KBC-a Rijeka

Neke je pacijente zahvalnije liječiti, a nakon uspješnog liječenja nema zahvalnijih od roditelja.

Alergolog pedijatar Ćurić iz KBC-a Osijek zahvalu uporno ne želi primiti u jednini.

"Svi mi volimo svoj posao, svi mi razumijemo svoje male pacijente, njihove roditelje, njihove potrebe, tako da sam ja samo slučajno izbor kao najdoktor", kaže Mate Ćurić.

Najbolji dokaz da ni slučajno nisu slučajno izabrani.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene