Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stabilno zimsko vrijeme

Hladna jutra i zubato sunce: Očekuje nas vrijeme primjerenije ožujku, ali uz dosta sunčanih dana

Prva marčana bura ove je godine bila dosta kratkotrajna. Pod Velebitom je imala orkanske udare, preko 140 km na sat, ali već je prošla. Ovog puta nije donijela sa sobom jako značajnu promjenu vremena.

Nakon natprosječno toplog i sunčanog vremena, prva ovogodišnja marčana bura za sobom je dovukla i hladan zrak pa će idućih dana temperature biti primjerene prvom dijelu ožujka što znači hladna jutra, vrlo često s mrazom.

Pročitajte i ovo Nikola Vikić - Topić - 1 LOŠE VRIJEME NIJE ALIBI Građansku dužnost želite obaviti bez kišobrana? Evo kada je najpovoljnije za otići na birališta Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje

Ipak, u središnjoj Hrvatskoj nastavlja se sunčano vrijeme. Vjetar će biti slab, a u najtoplijem dijelu dana temperatura će dosegnuti do deset stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji također sunčano i malo hladnije nego što smo navikli proteklog tjedna, temperatura će dosegnuti do deset stupnjeva. Gorski kotar i Liku sunce će zagrijati do devet stupnjeva.

Na Jadranu pretežno vedro, na zapadu može biti malo oblaka. Bura će okretati na slab sjeverozapadnjak, a mjerit će se između deset i dvanaest stupnjeva. Na jugu zemlje obilje sunca i slab vjetar. Temperatura će biti koji stupanj viša nego u ostalim predjelima, od jedanaest do četrnaest.

Novi tjedan na kopnu će početi pretežno sunčanim vremenom, ali oblačnije će biti u gorju, osobito u Lici gdje u utorak može pasti malo kiše, u višim predjelima susnježice ili snijega. Jutra će biti hladna, u gorju i vrlo hladna, a bit će i mraza.

Na moru umjereno do pretežno oblačno, u Dalmaciji povremeno s kišom, većinom u utorak, dok u srijedu slijedi razvedravanje sa sjevera. U utorak će zapuhati bura u jačanju, a temperatura se neće znatnije mijenjati.

Detaljniju prognozu vremena možete pogledati u videu priloženom uz tekst.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene