Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unatoč strogim kontrolama

Ovisnici drogu uspiju unijeti i u bolnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slavi se mjesec borbe protiv ovisnosti o opojnim drogama. U Hrvatskoj je 100 000 takvih ovisnika.

Ovisnici koji se liječe u psihijatrijskoj bolnici Vrapče pobunili su se protiv katastrofalnih uvjeta. Liječnici kažu kako je to najbolje što se može.

Pročitajte i ovo Ilustracija u Mariboru Užas u susjedstvu: Maloljetnik pokraj bolnice pucao po ljudima, četiri osobe ozlijeđene Klinika za psihijatriju Zapadniji od Zapada Zagrebačka klinika iznenadila europske forenzičare: "Ovdje ljudi imaju topliji, ljudski pristup"

Potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešić posjetila je Vrapče baš na 130. rođendan bolnice. Odjel za ovisnosti i izgleda kao da mu je 130 godina, bune se ovisnici. Tuže se da leže po podu na madracima. Broj kreveta nažalost ne raste brzo kao broj ovisnika.

Nekima je na podu i ugodnije, ali uklonili su im ležajeve zbog dolaska Đurđe Adlešić. Kažu da je i hrana jako loša. Tvrde da ja danas ručak bio bogat i dobar zbog posjete potpredsjednice Vlade. No ravnatelj bolnice prof. Vlado Jukić uvjerava kako se vodi računa i o obrocima i o njihovoj kalorijskoj vrijednosti.

No ovisnici na liječenju kažu kako se droga može kupiti i u samoj bolnici. Ravnatelj Jukić kaže kako se unatoč veoma strogim kontrolama ponekad dogodi da se droga uspije unijeti i u bolnicu. I činjenica je da u zdravstvu novca nikad previše, kao ni dobre volje. Pa će i pacijenti morati poraditi na svojoj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene