Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON PAUZE ZBOG KORONE

Prvi je održan prije sto godina, na njemu možete naći sve - od igle do lokomotive, a sada ponovno živi: "Tu sam već 20 godina, svakog desetog u misecu!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Benkovac je ponovno središte Dalmacije. Barem kad je riječ o sajmenoj atmosferi, koja se nakon gotovo tri mjeseca korona tišine vratila u Ravne kotare. Na šarenom i živopisnom Benkovačkom sajmu nudi se od "igle do lokomotive", a prvi je održan prije više od 100 godina.

Ono što je Hrelić Zagrebu, to je Benkovački sajam Dalmaciji. Nakon dva i pol mjeseca stanke zbog koronavirusa, ova najveća trgovina na otvorenom u Ravnim Kotarima otvorila je svoja vrata u srijedu. Svakog desetog u mjesecu, Sajam posjeti i do 10.000 posjetitelja.

Pročitajte i ovo Kobasica Domaća, s tartufima ili ljuta? Kombinacija je puno, ali ona je samo jedna: Mala istarska općina ugostit će sajam kobasica Sajam u Benkovcu - 4 Povratak legendarnog okupljanja Bila je korona, pa nisu mogli, no sad je i staro i mlado pohrlilo na omiljeno živopisno događanje: "Idemo dalje, nikoga nisam prevario šest mjeseci. Nisam imao priliku"

Domaći posjetitelji jedva su dočekali popuštanje mjera i otvaranje. "20 godina svakog desetog u mjesecu sam tu“, rekao je Miloš iz Benkovca. "Malo se ipak bojimo, puno je tu ljudi“, kaže Divna iz Zagreba.

"To je jedino što smo dosad čekali, da se otvori ova korona, da nestane. A nije je ni bilo! Ne može ni doć! Kako će doć na janjetinu korona? Nema šanse!“, kaže Željko iz Zadra.

"Od jutros smo prodali 30 komada, 40“, dodaje Ivan iz Potravlja. "Kupila sam pijetla i šest koka. I napravili smo im kokošinjac da ga nema u Hrvatskoj“, kaže Ana iz Segeta.

"Živiš, hraniš, radiš, od toga živiš. Dođeš tu, prodaš. I fala Bogu! Idemo dalje. Ovo nije maltretiranje, drugačije da vežemo noge, pa da visi na gajbi. I to“, govori prodavačica Anka Bakmaz.

Na benkovačkom sajmu našlo se i stranih posjetitelja. "U Njemačkoj nemamo nešto slično ovome“, kaže Johann iz Njemačke.

"Lijepo je, predivno. Divni ljudi, dobra hrana!“, rekla je Bera iz Italije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

 

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene