Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješno ili ne?

Otkrivamo: Što je sve država zaplijenila kriminalcima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Narkoboss Stjepan Prnjat iz talijanskog je zatvora poručio: Vratite mi sada moje milijune - nakon što je u Hrvatskoj oslobođen optužbi za krijumčarenje 142 kilograma droge. Istražili smo - što je sve država do sada zaplijenila i koliko je novca otišlo u proračun.

Bio je optužen da je krijumčario 142 kilograma droge. Dokazana su mu samo dva. Prozvani narkoboss - Stjepan Prnjat iz talijanskog zatvora sada - svoje milijune traži natrag. 'Slijedom oslobađaujuće presudu tražit ćemo deblokadu sredstava koja su prije nekoliko godina zaplijenjena. Naravno to je posljedica odluke koja je donesena prije dva tjedna', kaže odvjetnik Stjepana Prnjata Ljubo Pavasović Visković.

Pročitajte i ovo Sara i Bob Bull Okomili se na njega Milijarder otkrio da je drugi put bankrotirao: "Na monstruozan način upao sam u dugove od 850 milijuna eura" Ilustracija 'Ndrangheta, Cosa Nostra, Camorra... Više od tisuću pripadnika talijanske mafije trenutno živi i djeluje u Njemačkoj

>> USKOK doživio debakl u najvećoj narko aferi u Hrvatskoj

A Prnjatu su blokirani računi sa 6 milijuna eura. Stan u Lovranu u kojemu mu živi majka. Oduzet mu je i skupocjeni Porsche. Sva oduzeta imovina mafijaša i kriminalaca čuva se na tajnoj lokaciji iz sigurnosnih razloga. Javnosti ih ne žele pokazati jer još svima nije stigla pravomoćna presuda.

Skupocijeni crni Touareg vozio je Ivan Varga, takozvani diler s estrade koji je tijekom izricanja presude i zaplakao pred sucem. 'Kupujete stanove, zemljišta, poslovne prostore, što već ne na ime svoje supruge i na vaše osobno ime', rekao mu je za vrijeme izricanja presude sudac Ivan Turudić 03. studenog 2008.

>> Diler s estrade' opet nepravomoćno osuđen na 8 godina zatvora

Agencija za upravljanje državnom imovinom trenutačno ima 536 oduzetih nekretnina i pokretnina: 10 automobila, 4 motora, isto toliko plovila, 440 slika, 7 stanova, 21 garaža, 4 kuće, 28 oranica, 23 livade, vrt i voćnjak. Čak i invalidska kolica darovana domu zdravlja u Umagu.

Od prodaje svih tih predmeta koji su dobili pravomoćni epilog na sudu - u državni proračun uplaćena je gotovo 81 i pol tisuća kuna.  U slučaju Stjepana Prnjata USKOK je u napravio početničku grešku. Jer osnovno je pravilo da se nikome za isto kazneno djelo ne može suditi dvaput. Stjepan Prnjat svoju imovinu želi natrag.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene