Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TKO JE KRIV

Nevjerojatni propusti sustava: Protiv oca preminule djevojčice dosad pokrenuta čak 23 sudska postupka, sedam zbog obiteljskog nasilja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv oca preminule djevojčice iz Nove Gradiške pokrenuta su 23 sudska postupka, osuđivan je na zatvorsku kaznu više puta, dobio je više pravomoćnih presuda zbog obiteljskog nasilja, a djevojčica mu je svejedno vraćena.

Otac preminule djevojčice iz Nove Gradiške osuđivan je i ranije, i to mnogo puta. Ona je zbog loših uvjeta biološkoj obitelji bila oduzeta i smještena kod udomitelja, no lani u studenome je vraćena. U nedjelju je preminula u Klaićevoj u Zagrebu, nakon što je prevezena u bolnicu zbog teških ozljeda nakon premlaćivanja. Posljednji ispraćaj malene djevojčice održat će se danas u 13 sati na gradskom groblju u Novoj Gradišci.

Pročitajte i ovo Ilustracija Provest će se istraga Potresna ispovijest oca djevojčice preminule od bakterijske zaraze: "U 3 sata ujutro tijelo joj se ugasilo..." Požeška korupcija - 4 korupcija u Novoj Gradiški Dvije osobe osuđene za muljažu s EU fondovima, ne idu u zatvor, ali moraju platiti po 100 i 200 tisuća kuna

S općinskog suda u Slavonskom Brodu potvrđeno je koje sve prekršaje i kazne je njezin otac imao prije tragedije i povratka djevojčice u biološku obitelj.

Protiv oca su bila pokrenuta 23 sudska postupka, a u većini njih je i proglašen krivim. Čak sedam puta kažnjavan je zbog obiteljskog nasilja. Doznali smo detalje sudskih odluka. Prvu presudu dobio je još 2013. kada je zbog nasilja prema majci i ocu dobio kaznu od pet tisuća kuna i zabranu približavanja žrtvi u roku od dva mjeseca.

Novu osudu za obiteljsko nasilje dobio je u prosincu iste godine. Nepravomoćno je kažnjen novčanom kaznom od 1400 kuna i zabranom približavanja žrtvi nasilja u trajanju od tri mjeseca. U listopadu 2014. osuđen je novčanom kaznom od tri tisuće kuna. Izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane približavanja žrtvi u trajanju od tri mjeseca, prenosi Telegram.

U siječnju 2015. zbog nasilja u obitelji dobiva i prvu zatvorsku kaznu od petnaest dana te je udaljen iz obiteljske kuće na mjesec dana. Već dva mjeseca kasnije, u ožujku 2015., ponovno je proglašen krivim nasilja u obitelji. Osuđen je na još petnaest dana zatvora, a dobio je i novu zaštitnu mjeru udaljenja iz kuće u trajanju od šest mjeseci.

U listopadu 2018., opet zbog nasilja u obitelji, sud mu izriče novčanu kaznu od šest tisuća kuna uz zabranu približavanja žrtvi od mjesec dana. Za isti zločin osuđen je i u srpnju 2020. godine. Dobiva petnaest dana zatvora, te zabranu približavanja, uznemiravanja ili uhođenja oštećene u udaljenosti od pet metara sljedećih šest mjeseci.

Osim zlostavljanja obitelji imao i niz drugih prekršaja

U svibnju 2013. uhvaćen je da vozi pod utjecajem zabranjenih sredstava, te bez vozačke dozvole. Zato je kažnjen novčanom kaznom od oko deset tisuća kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima u roku od šest mjeseci. U veljači 2014. prometna policija opet je zaustavljen bez vozačke dozvole, pa je kažnjen s oko osam tisuća kuna novčane kazne.

Bez vozačke je vozio i u travnju 2014, pa je kažnjen sa 6000 kuna uz zabranu vožnje od pet mjeseci. U listopadu 2016. zbog istih prekršaja kažnjen je s još pet tisuća kuna novčane kazne. U rujnu 2016. dobio je još 15 dana zatvora i zaštitnu mjeru oduzimanja vozačke dozvole za još šest mjeseci, a zatim u prosincu još šest tisuća kuna novčane kazne, deset dana zatvora i zabranu vožnje u trajanju od devet mjeseci.

Zbog istih prekršaja u studenome 2017. osuđen je uvjetnom kaznom zatvora od trideset dana uz rok kušnje od osam mjeseci. Dobio je i zaštitnu mjera zabrane upravljanje motornim vozilom u trajanju od osam mjeseci. Kaznom od trideset dana zatvora i zabranom upravljanja osobnim vozilima na dvanaest mjeseci kažnjen je i nepravomoćnom presudom u listopadu 2019. godine. Ponovno je uhvaćen da vozi pijan i bez vozačke.

Isti dan izrečena mu je presuda u drugom predmetu u kojem ga je policija prijavila za iste prometne prekršaje, te je tada dobio još 45 dana zatvora, dvije tisuće kuna novčane kazne i zabranu upravljanja na rok od dvanaest mjeseci.

Imao je i brojne druge prekršaje i uvjetne zatvorske kazne

U ožujku 2020. dobio je nepravomoćnu presudu od 25 tisuća kuna i četrdeset dana zatvora, te zabranu upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od petnaest mjeseci. Naime, vozio je opet pijan, neregistriran auto i bez vozačke dozvole.

Prema sudskoj evidenciji prva prekršajna kazna izrečena mu je u travnju 2012. i to zbog galame na javnom mjestu. Dobio ju je još kao stariji maloljetnik. Izrečen mu je sudski ukor. Zbog drskog ponašanja na javnom mjestu kažnjen je i u siječnju 2015., te je dobio kaznu od 570 kuna. U prosincu 2017. izrečena mu je za isti prekršaj nova novčana kazna od tristo kuna.

U veljači 2018. nepravomoćno je kažnjen zbog kršenja javnog reda i mira i to novčanom kaznom od tristo kuna. U prosincu 2019. pravomoćno je osuđen zbog prikrivanja ukradene robe. U kaznenom postupku izrečena mu je uvjetna osuda pet mjeseci zatvora uz rok kušnje od godinu dana. To mu je ujedno i jedina kaznena sankcija, ostale je dobio u prekršajnim postupcima, prenosi Telegram.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene