Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Prijeti mu dugotrajni zatvor

Otac koji je djecu bacio s balkona tražio da mu se ukine pritvor. Tvrdio je da nema opasnosti da ponovi zločin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otac koji je svoje četvero djece bacio s balkona kuće na Pagu i koji se nalazi u pritvoru od kraja veljače žalio se Vrhovnom sudu Republike Hrvatske i tražio da mu se ukine pritvor. Međutim, sud je njegovu žalbu odbio.

Muškarac s Paga koji je bacio svoje četvero djece s balkona obiteljske kuće u pritvoru se nalazi od 28. veljače. Preko odvjetnika Branimira Zorice podnio je žalbu Vrhovnom sudu RH na razloge zbog kojih mu je Županijski sud u Zadru 20. svibnja produžio pritvor, javlja Zadarski.hr.

Pročitajte i ovo Nakon nereda na Poljudu privedeni navijači - 3 Nakon derbija Epilog nereda u Splitu: Uhićeno 16 navijača, među njima i maloljetnici Slika nije dostupna nakon napada na policiju Sud odbio žalbe navijača Hajduka: Prigovori nisu osnovani

Kako piše portal, Vrhovni je sud odbio tu žalbu uz objašnjenje da je počinio četiri kaznena djela teškog ubojstva u pokušaju na štetu svoje djece. Za to je propisana zatvorska kazna u trajanju od najmanje deset godina ili kazna dugotrajnog zatvora.

Sud u Zadru donio je odluku o produljivanju pritvora zbog opasnosti od ponavljanja djela. U žalbi je otac djece naveo da su ti razlozi pogrešni jer nema opasnosti da će ponoviti zločin, s obzirom na to da njegova djeca više ne žive u kući na Pagu gdje su ranije zajedno živjeli i gdje se stravičan zločin i dogodio.

''Ta je kaznena djela okrivljenik počinio kao otac žrtava, djece u dobi od tri, pet, sedam i osam godina, koje je sa spavanja uzeo te ih s visine od pet metara bacao s balkona kuće u kojoj su živjeli, s očitom namjerom da ih usmrti, no unatoč tome djeca su preživjela. Kaznena djela počinio je u odnosu na svoju djecu, koja se ni po čemu nisu mogla nadati takvom zlu od svoga oca, što sve govori o posebno teškim okolnostima izvršenja kaznenih djela'', objašnjeno je u rješenju za žalbu Vijeću za mladež Vrhovnog suda RH.

Ova odluka Vrhovnog suda potvrdila je prethodnu odluku zadarskog Županijskog suda o opasnosti od ponavljanja djela.

Krajem lipnja potvrđena je optužnica protiv oca, a prijeti mu i do 50 godina zatvora. Na potvrđivanju optužnice nije sudjelovao osobno, nego putem videolinka jer se tada nalazio u zatvorskoj bolnici u Zagrebu. Raspravno vijeće sazvat će raspravu, najvjerojatnije najesen, kazao je nakon potvrđivanja optužnice Hrvoje Visković, glasnogovornik Županijskog suda u Zadru.

Aktualno Uhvatili su vas da koristite mobitel u vožnji? Kazna ipak neće biti 1500 kuna, evo koliko ćete po novome morati iskeširati Mobitel u vožnji Mobitel u vožnji Foto: Getty Korištenje mobitela tijekom vožnje/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Korištenje mobitela tijekom vožnje/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Korištenje mobitela tijekom vožnje/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Hrvatska Uhvatili su vas da koristite mobitel u vožnji? Kazna ipak neće biti 1500 kuna, evo koliko ćete po novome morati iskeširati 1/3 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene